Az ember előtt is éltek földönkívüliek a tudós szerint: bizonyítéka van rá
Mindig vannak újabb elméletek, amióta csak az ember az űrt kutatja.

földön kívüli élet
  • Ez az egyik legnagyobb megválaszolatlan kérdés, amióta az ember az űrt kutatja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősi, ember előtti technológiai faj, vagyis az idegenek jelenlétének keresésének témája mindig napirenden van, és amatőr kutatások ugyanúgy folynak ezzel kapcsolatban, mint tudományosak.

A kérdés, miszerint éltek-e a bolygónkon világűrből érkező, embertől eltérő, ám magasabb szinten lévő idegenek, mindig is két részre osztotta a közvéleményt. A tézist hevesen tagadók és támogatók között örökös harc dúl, megdönthetetlen bizonyítékkal még senki nem szolgált.

Új bizonyítékról beszél egy tudós

Dr. Jason Wright, a csillagászat és asztrofizika professzora is meglepő állítással állt elő. Véleménye  szerint létezett egy ősi faj több milliárd évvel az emberek előtt, melynek nyomait legvalószínűbben a föld alatt lehet felfedezni. Az amerikai tudós tanulmányában azt állítja, hogy az idegenek fejlett technológiával rendelkeztek, és a naprendszerünkben éltek, mielőtt nyom nélkül és végleg eltűntek.

Nem kizárólag a Földön éltek

A professzor az Elsődleges bennszülött technológiai faj című értekezésében kifejtette, hogy nem egyértelműen a Földön élt ez az őshonos faj, hanem igen fejlett intelligenciája révén a Vénuszon vagy a Marson is megvethette a lábát. A Pennsylvaniai Egyetem docense ennél tovább megy, és azt írja, hogy hamarosan technológiai jeleket vagy lenyomatokat is fel tud majd mutatni, amelyeket az idegenek maguk után hagytak, bizonyítandó állítását. Azt is hozzátette, hogy a legtöbb bizonyíték minden bizonnyal mára már elveszett.

A tudósnak az a teóriája, hogy ha az idegenek a Vénuszra érkeztek, a globális üvegházhatás az összes nyomukat eltüntette. Ha a Földön landolt az őshonos faj, akkor pedig az erózió és a lemeztektonikai mozgások tüntették el a jeleket több milliárd év alatt. Így már csak pár helyen lehetne a nyomukra bukkanni, például a Marson vagy a Holdon, vagy esetleg egy külső naprendszerben, mélyen a bolygók felszíne alatt.

Társtudományokat hívna segítségül

Dr. Jason Wright azt is leírta, hogy az ősi idegenek nyomainak feltárásához a régészetet kellene segítségül hívni. Az egyetem kutatócsoportja korábban is utalt arra, hogy idegen civilizációk különböző települései, bázisai és objektumai túlélhették az évmilliókat, eltemetve a felszín alatt - és mostanáig felfedezetlenül. Most azonban itt az ideje és lehetősége, hogy modern képalkotó és radartechnikával ezeket a rejtett struktúrákat kiemelje és megismerje az emberiség.

Ezt is szeretjük