20 éves magyar lány mehet a sarkvidékre: szavazz rá, hogy növeld az esélyét!
A kutyaszános túrára magyarok is jelentkeztek.

kutyaszan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fjällräven november 16-án megnyitotta a jelentkezést a saját szervezésű, sarkvidéki kutyaszános túrájára, melyre a világ tíz régiójából pályázhatnak azok, akik szívesen részt vennének egy 300 kilométeres sarkköri kalandban. A húsz hely közül kettőt közép- és kelet-európai pályázók számára tartanak fenn: Magyarországot két ember képviseli majd, egyiküket a Fjällraven választja ki, másikuk személye viszont szavazatok alapján dől el. A húszéves Szép Rebeka is szerencsét próbált, és jelentkezett, idén másodszorra.

Az 1997 óta megrendezett Fjällräven Polar életre szóló kalandot jelent a résztvevőknek. A túrázók egy hét alatt 300 kilométert tesznek meg kutyaszánon a norvég Signaldalen-völgytől a svéd Väkkäräjärviig. Az út során a túrázók nemcsak önmagukról, de a természetről és más élőlényekről is rengeteget tanulhatnak: legjobb barátaik a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek etetéséről a nyertes pályázó gondoskodik.

A civilizációtól való teljes elszakadásra és az időnkénti extrém időjárási viszonyokra a túrát megelőző többnapos stockholmi eligazításon készülhetnek fel az út résztvevői, ahol a kutyaszán irányításának trükkjeit, illetve olyan praktikákat is elsajátíthatnak, melyekkel gördülékenyebbek lesznek a sarkvidéken töltött napok. A Fjällräven Polar túrát azért rendezi meg évente a svéd túrafelszerelés-gyártó, hogy bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel az extrém kalandokra hétköznapi emberek is vállalkozhatnak.

Így szavazhatsz

2017. november 16. és december 14. között a jelentkezők egy bemutatkozó anyagot tölthetnek fel a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, melyben képek vagy videó kíséretében elmondhatják, miért szeretnének részt venni a túrán. A jelentkezéshez készített anyagok a Fjällräven Polar főoldalán érhetők el, ezután bárki leadhatja szavazatát az általa legjobbnak ítélt munkára, maximum egyszer.

Ha szeretnél Rebekára voksolni, ide kattintva megteheted! Ha a többi magyar jelentkezőre is kíváncsi vagy, ezen az oldalon kattints az All countries-ra, majd válaszd a Hungary opciót. Az adott régióból a legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó automatikusan indulhat a túrán, a másikat pedig a Fjällräven zsűrije fogja kiválasztani a jelentkezési anyag alapján.

Ezt is szeretjük