5 film, amit mindenképpen látnod kell!
Ha szívesen töltenéd az estét egy jó film társaságában, a következők közül érdemes választanod. Egytől egyig remekművek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A következő öt film kötelező darab, hiszen minden egyesül bennük: nagyszerű a történet, kiváló a színészi teljesítmény, elképesztő a rendezés és a dramaturgia, nem beszélve a zenéről, a díszletről és a kosztümökről.

Akár egy jó vígjátékra vágysz, akár egy megható történetre, érdemes közülük egyet kikölcsönöznöd a tékából.

Monty Phyton: Gyalog Galopp

A legendás angol csapat sok mai komikusnak jelentett inspirációt, hiszen teljesen új, azelőtt még nem látott humort csempésztek a televízió képernyőjére. Az 1975-ben készült filmet a hat tag közösen írta, és kettőjük, Terry Jones és az amerikai Terry Gilliam rendezte.

A történet Artúr király lovagjairól szól, akik kissé abszurd felfedezőútra indulnak a Szent Grál felkutatására.

Kaotikus kalandjaik során találkoznak egy vérnyúllal, a lovagokkal, akik azt mondják, Ni, illetve egy rémisztően diszfunkcionális uralkodócsaláddal. Készülj zsepikkel, mert sírsz majd a nevetéstől.

A nyughatatlan

A 2005-ös zenés dráma a két country-legenda, Johnny Cash és June Carter ambivalens szerelmének történetét mutatja be csodás zenei betétekkel kísérve.

Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon kettőse bámulatosan emberivé és sötéten csillogóvá teszi a drogokkal küzdő családapa és az ártatlan, mindenki kedvence sztár szenvedélyes szerelmét. A filmben nyújtott alakításáért a színésznő megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Johnny Cash állítólag maga választotta a színészt a szerepére, viszont az elkészült filmet már nem láthatta.

Blöff

A parádés szereposztással ellátott film több szálon futó cselekménye kellően sötét és bizarr ahhoz, hogy egy jót szórakozz. A kis költségvetésű angol bűnözők szerencsétlen próbálkozásaik folyamán borsot törnek a nagykutyák orra alá, és ezért bűnhődniük kell.

A teljesen elképesztő, szinte szürreális karakterek jellemzőek Guy Ritchie filmjeire, de talán ebben a legkidolgozottabbak a személyiségek. A történetvezetés pedig itt is elképesztő.

Benjamin Button különös élete

A Brad Pitt által megformált főszereplő különleges betegségben szenved - visszafelé öregszik. Egy ősz, ráncos öregemberként születő gyerek az évek során megfiatalodik, majd élete végén csecsemőként távozik a világról. Élete során megtalálja igazi szerelmét, Daisy-t, aki próbál megbirkózni a férfi állapota okozta problémákkal, melyek az idő múlásával egyre gyötrelmesebbek lesznek. A filmet három Oscar-díjjal jutalmazták, és még számos nívós díjat besöpört.

A remény rabjai

Ezt az alkotást a legjobb filmeket felvonultató listákon mindig előkelő helyre teszik, és igazuk is van. Az ötvenes években járunk, ahol tévesen elítélik a Tim Robbins által megformált férfit gyilkosság vádjával. A börtönben barátságot köt a már őskövületnek számító Morgan Freemannel, és talán ez menti meg attól, hogy sok társához hasonlóan beleőrüljön a tehetetlenségbe. Elvállalja az őrök könyvelését és adózását, így megkedvelik őt. Hosszú kopogtatás után eléri, hogy működő könyvtárat üzemeltessenek a börtönön belül.

A film torokszorítóan mutatja be a börtön szörnyűségét, illetve azt, hogy vannak, akik még az embertelen körülmények ellenére is emberek tudnak maradni.

Ezt is szeretjük