Ha ennél gyorsabban mennél, már időutaznál: döbbenetes videó

Tudod, mennyi idő alatt jutsz el a Naptól a Jupiterig? Ilyen sebességgel nagyon gyorsan!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyes elméletek szerint az időutazás akkor jöhetne létre, ha az utazó objektum átlépné a fénysebességet - ez azt jelenti, hogy gyorsabban kellene mennie 299,792 kilométer/szekundumnál.

Ha lehetséges is lenne ilyen sebességre felgyorsulni, az csak a világűrben történhetne meg, melynek végtelenségét az emberi agy képtelen felfogni. Ezt a végtelenséget szemlélteti a következő videó.

A Naptól a Jupiterig

A Nap és a Jupiter nem kevesebb, mint 778 millió 500 ezer kilométernyi távolságra helyezkedik el egymástól. Bár a fény a leggyorsabb dolog az univerzumban, még neki is 43 percbe telne megtenni ezt a távolságot.

Ezt így nehéz elképzelni, de szerencsére Alphonse Swinehart grafikus vizuálisan is megjelenítette az elméletet. A következő videó egy fénysugár útját mutatja be, amely a Naptól indul a Jupiter felé - a fénysebesség pedig ilyen távolságoknál lassított felvételnek tűnik.

A közel háromnegyed órás videó sorra veszi az összes bolygót, amivel találkozik útja során. Ha nem is szegeződsz le 43 percre a gép elé, mindenképpen érdemes bele-beletekerni, mert nagyon érdekes dolgokat láthatsz.

Földi városok a világűrből

A következő műholdas fotók eddig ismeretlen szemszögből mutatják be a világ különböző fontos pontjait.

Megdöbbentő alakzat látszik a város közepén: az űrből fotózták le

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük