Így néz ki a felújított Blaha Lujza tér – Képeken mutatjuk, mennyit változott

December 10-én szombaton adták át a felújított Blaha Lujza teret Budapesten.

MTIKoszticsák Szilárd3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaly nyáron kezdődött a budapesti Blaha Lujza tér felújítása, tegnap, december 10-én pedig Karácsony Gergely főpolgármester át is adta az átalakult közterületet.

A rekonstrukció 2021 júliusában indult, összesen 505 napig tartott, és a munkálatok révén nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a fölötte lévő útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljeskörűen megújult – írja az Infostart.

Ilyen lett a felújított Blaha Lujza tér

Karácsony Gergely főpolgármester azt hangoztatta, hogy a Blaha most már találkozási hely, nem pedig parkoló és közlekedési csomópont. Úgy vélekedett, hogy a Rákóczi út régi fényét még vissza kell adni. Példaként említette, hogy járhat ott újra villamos. Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy nagyon más lett a Blaha Lujza tér, amely - vélekedett - 55 év után végre méltó a nevéhez, a múltjához. Ő is felhívta a figyelmet a fás környezetre, amely tavasszal jobban látszik majd. Örömét fejezte ki azért is, mert sok miniszobrot helyeztek el a téren.

Képeken mutatjuk, milyen lett a Blaha Lujza tér az átalakítás után.

Képek: MTI/Koszticsák Szilárd.

Ezt is szeretjük