Ezt tedd, ha soha többé nem akarsz spamet kapni: 3 egyszerű lépés
Elárasztják a postafiókodat a kéretlen levelek, és alig találod köztük a fontos e-maileket? Így szabadulj meg tőlük!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kéretlen levelek, a bosszantó reklámok és a továbbküldős üzenetek pillanatok alatt megtölthetik a postafiókodat, ráadásul a sok fölösleges zagyvaság között a fontos e-mailek is elkallódhatnak.

Ha nem szeretnél nap mint nap hosszú perceket tölteni azzal, hogy kigyomlálod a spameket, tegyél meg néhány óvintézkedést, és szabadulj meg örökre a levélszeméttől!

Nem küldenek, ha nem kéred

Lehet, hogy nem érted, honnan kapod a sok kéretlen reklámot, de az az igazság, hogy minden esetben te adtad meg az e-mail címedet és iratkoztál fel a hírlevelekre, sokszor akár tudtod nélkül is.

A legtöbb oldalon ugyanis a regisztrációval hozzájárulsz ahhoz is, hogy reklámanyagot küldjenek a postafiókodra, az ilyen e-mailek alján azonban minden esetben szerepel egy link vagy egy e-mail cím, amivel leiratkozhatsz a listáról, és nem kapsz több hírlevelet.

Ha egyszer rászánod magadat, és sorban leiratkozol a számodra érdektelen hírlevelekről, máris csökkented a postafiókod terheltségét.

Tiltsd le őket!

Egészen biztos, hogy neked is van olyan távoli nagynénéd, főiskolai csoporttársad vagy egykori kollégád, akitől még soha egyetlen értelmes üzenetet nem kaptál, a zenés képeslapok, viccesnek szánt diasorok vagy éppen szerencsét hozó lánclevelek azonban tucatjával érkeznek tőle.

Kissé kegyetlen módszernek tűnik, de bármilyen levelezőprogramot is használsz, az ilyen feladókat megjelölheted nemkívánatos személyként, így az ő leveleik rögtön a Levélszemét mappába kerülnek. Nem kell aggódnod, mert ezek a levelek sem vesznek el, így, ha valamelyik mégis fontos lenne, bármikor visszakeresheted, miközben a bosszantó spamek nem veszik majd el a helyet az érdemleges e-mailek elől.

Profi segítség

A nagyobb levelezőrendszerekben eleve van beépített spamszűrő, amit különböző feladók, illetve kulcsszavak hozzáadásával te is tovább pontosíthatsz, de ha még nagyobb biztonságra vágysz, külön programot is telepíthetsz a számítógépedre, ami kiszűri a levélszemetet.

Az ingyenes spamszűrők közül a Mailwasher és a Spamhilator, a fizetősök között a Sophos és a McAfee Email Gateaway számít igazi nagyágyúnak.

Ezt is szeretjük