2011 legbizarrabb esetei a bíróságon

Különös perek, furcsa rendeletek

A törvény emberei néha egészen szokatlan esetekkel találkoznak a tárgyalótermekben.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy bíróság, ahol rendeletek és ítéletek születnek, általában cseppet sem vidám hely, de annyi különös sors kereszteződik itt, és olyan sokféle ügyben kell dönteni, hogy időről időre történnek bizarr, megmosolyogtató vagy éppen elgondolkodtató esetek.

Íme, egy csokor az elmúlt év legkülönösebb bűneseteiből, tárgyalásaiból és rendeleteiből, szerte a világból.

Furcsa perek, eszelős bűnözők

Megörökölte áldozata vagyonát

Az igazságszolgáltatás útvesztői néha egészen szövevényes, és nem feltétlenül igazságos terepre vezetnek. Áldozata teljes vagyonát örökölte a gyilkosa az Egyesült Államokban. 431 ezer dollár - 100 millió forint - üti a 24 éves férfi markát: néhai anyósa vagyona, akivel ő végzett.

A férfi heroinfüggő, és szenvedélyének költségei miatt lopott még 2008-ban ékszereket anyósa lakásából - az asszony tetten érte, mire veje megölte. Az 59 évesen meggyilkolt nő mindenét egyetlen lányára hagyta, aki csaknem 200 ezer dollárt - 40 millió forintot - költött férje - azaz anyja gyilkosa - jogi védelmére.

Tavaly februárban azután meghalt ő is - kábítószer-túladagolásban -, és a vagyont házastársa, a börtönben ülő Palladino kapta, aki negyvenes éveiben jár majd, amikor szabadul.

A hazug ember

Pénzeső elmaradásáért kapott három év börtönt Dubaiban egy csádi férfi, mert megígérte a csodát, és előzetesen pénzt kért érte.

A férfi varázslónak mondta magát, bár valójában kovács. 200 dirhamot - 10 ezer forint - kért előre, de nem magának, hanem - mint mondta - a dzsinneknek. Jó befektetésnek tűnt a dolog, mert 25 millió dollárt - 5 milliárd forintot - ígért a varázsló. A hiszékeny helyiek egy csoportja összeadta a belépőt, a csádi kovács meg elkezdte varázslatos ceremóniáját, mégsem jelentek meg pénzesőfelhők. Nem csoda: Dubaiban a szimpla eső is csodaszámba megy.

Soha ne veszekedj egy rendőr legjobb barátjával

Rendőrkutya megugatásáért került bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban. A 25 éves vádlott Cincinnati egy külvárosában vakkantott rá egy rendőrkutyára, amely egyedül volt egy járőrautóban, és hevesen viszonozta az ugatást. A kutya gazdája és úgymond felettese a közelben egy balesetet helyszínelt, de amikor meghallotta, hogy négylábú beosztottja dühödten hangoskodik, visszament a kocsihoz, és kérdőre vonta az ugató férfit. Azt a választ kapta, hogy a kutya kezdte a veszekedést.

Rossz embert választott magának

Hamis arany ékszereket próbált eladni egy férfi az Egyesült Államokban a lehető legrosszabb vevőnek: egy rendőrfőnöknek, ráadásul olyannak, akinek ékszerboltja van, hozzá pedig szakértelme. Az eladó egy élelmiszerboltban nézte baleknak és környékezte meg a civil ruhás helyi rendőrfőnököt. Az üzlet visszafelé sült el: a rendőrfőnök azonnal felismerte, hogy a kínált nyakláncok, karkötők hamisak, ezért nem vett, hanem inkább adott: karperecet - valódi acélból, ingyen.

A rossz néha elnyeri méltó büntetését

Egy kispénzű diák elvesztett bankkártyájával fizetett egy milliomos két pizzáért az Egyesült Államokban kaján örömmel, ám nem sokáig mosolygott, mert lopás és hamisítás vádjával bíróság elé került. Az 54 éves potyázó férfi fogorvos, vagyona 4 millió dollár - 800 millió forint - körül van, ám amikor egy bevásárlóközpont parkolójában idegen bankkártyát talált a földön, ahelyett, hogy leadta volna, megtartotta, és rögvest rendelt két 20-20 dolláros extra pizzát. A kártyás fizetésnél a diák nevét írta alá, így hamisításért is felelhetett.

Bizarr rendeletek

Romániában megéri elválni a raboknak

El-elválnak és meg-megházasodnak feleségükkel egy romániai börtön férfirabjai, hogy kihasználják a törvény egyik kiskapuját. Az eddigi rekord négyszeri válás és nősülés, többen is elérték ezt a mennyiséget.

A börtön szabályzata szerint az a rab, aki megházasodik, az esküvőt követően 48 órás nászéjszaka-lehetőséget kap, ráadásul a lakodalomba meghívhat tíz vendéget.

Füldugót javasol a saját zenészeinek

Füldugót javasol a BBC zenekari zenészeinek Nagy-Britanniában az új munka-egészségügyi szabályok miatt a sajtóorgánum munkavédelmi főnöke. Figyelmeztető irata kitér arra, hogy a trombitások a láncfűrészével vetekedő zajban dolgoznak, - átlagosan 92 decibel terheli hallásukat -, a kürtösök egy háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, ami fél óra motorozásnak felel meg, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával felérő hangáradatot kénytelenek elviselni. A BBC-nek öt zenekara van.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Csevegés csak munkaidőn kívül

Tilos munkaidőben az időjárásról, vakációról, gyerekről beszélgetniük egy brit város önkormányzati dolgozóinak. Carlisle vezetése utasította alkalmazottait arra, hogy ha magánügyeikről akarnak beszélni, előtte blokkoljanak ki, azaz a munkával töltött időbe ne számíttassák be csevegésüket az időmérő naplóval.

Ezt is szeretjük