Évente több százezer kutya kerül az utcára! Sétáltató Nap a Futrinka Egyesülettel
Szeptember 10-én az egyesület egy közös érdi sétára invitál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 10-én, egy hónappal a Hontalan Állatok Világnapja után és az Állatok világnapja előtt szervezi Sétáltató Napját a Futrinka Utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület. Az általuk gondozott, kennelsoron élő, gazdakereső kutyákkal ünneplik meg hivatalos működésük 5. évfordulóját. A pórázokat fogók létszáma már összegyűlt, de várnak minden lelkes kutyabarátot.

Sétáltató Nap a Futrinka Egyesülettel

A Sétáltató Nap szeretné felhívni a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő állatok szeretetére és tiszteletére. Arra, hogy felelősek vagyunk azért, amit megszelídítettünk és csakis rajtunk múlik, hogy milyen lesz a kutyatartás jövője hazánkban. Alapvetően minden ember állatbarátnak születik, csak később, tanulás vagy rossz tapasztalatok által alakulhatnak ki félelmek, negatív érzelmek az állatokkal szemben. Rossz tapasztalatot jellemzően olyan kutyák okozhatnak, akiket nem megfelelően tartottak, neveltek, de sokszor nem az állaton múlik a dolog.

Felelős állattartás

A kedvtelésből tartott állattartás alapja a felelős gondolkodás kell, hogy legyen, aminek alapja, hogy egy életre tervezzük a választott kedvencet, amihez megfelelő tartási és egészség-megőrzési körülményeket kell biztosítanunk. Sokat kell tanulnunk még, hogy hazánkban évente ne váljon több százezer kutya kóborrá. A Futrinka Egyesület ezen a napon is szívesen fogad minden állattartással kapcsolatos adományt:

  • Kutyaeledel – konzerv, száraztáp, jutalomfalatok.
  • Egyéb kutyás felszerelések: póráz, nyakörv, kutyaház, takaró, kutyajátékok, kutyaruhák, etetőtálak.
  • Egészségügyi termékek: kullancs elleni készítmények, vitaminok, antibiotikumok, fertőtlenítő szerek, gyulladáscsökkentők.
  • Kutyatartással kapcsolatos eszközök: vödrök, takarító-eszközök, tisztítószerek, fertőtlenítő szerek.

Fajtamentés

A Futrinka Egyesület fajtamentőként főleg olyan kutyákkal találkozik, akik gazdájuk hibájából kerültek szomorú sorsra. Az egyre szigorodó állattartási jogszabályok mellett még mindig hétköznapi eset, hogy a gazdák éheztetik leghűségesebb társukat, esetleg leadják, vagy rosszabb esetben éppen ott felejtik valahol, amikor már nem olyan fiatal, vagy már nem olyan cukorfalat.

A Futrinka Egyesület három fajtamentő csoportot működtet. Ők segítenek a bajba jutott magyar vizsláknak, német dogoknak és tacskóknak. Emellett van egy úgynevezett alap tevékenységi csoport is, ahová kifejezetten a közvélekedés által esélytelennek minősített kutyák kerülhetnek. Éves szinten körülbelül 250 kutyának adnak új esélyt, akiket veszettség és kombinált oltással, egyedi azonosító chippel, ivartalanítva, parazitamentesítve és a lehetőségekhez mérten rehabilitálva, mindenképpen ellenőrzött körülmények között adnak örökbe.

Közös séta szeptember 10-én

Az állattartás alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. A szeptember 10-ei közös séta célja, hogy a kennelben élő, gazdára váró kutyák figyelmeztessenek a felelős állattartásra, a másik életének tiszteletére és a békés együttélés fontosságára.

A sétára már minden kutyánknak sikerült pórázt tartó kezet találni! De várnak mindenkit szeretettel, aki szeretné megismerni a náluk állomásozó gazdikeresőket, vagy csak sétálni egy jó társaságban. A kirándulás szervezői kérik, hogy senki ne hozzon saját kutyát, szóljon ez az egy nap a kennelben élőkről.

Sétáltató Nap
Időpont: 2011. szeptember 10.
Helyszín: Érd, Beliczay-sziget.
Ezt is szeretjük