3 kitűnő budapesti étterem

Vacsora 5 ezer forint alatt

Jó helyen vacsoráznátok, de nem fér bele a költségvetésbe? Válasszatok a következő helyekből!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen étteremben vacsorázzanak. Az azonban mindenkinek jár, hogy egyszer-egyszer úgy költhessen el egy ízletes ételt, hogy előtte nem kell órákig a konyhában szorgoskodnia, és a vacsora végeztével sem várja egy halom mosogatnivaló.

Itt az ideje hát kiszemelni egy estét a héten, amikor mindketten ráértek a pároddal, elővenni a csinos ruhákat a szekrényből, kicsípni magatokat, és felkeresni egy hangulatos éttermet.

Ha a következő három közül választotok, az garantáltan nem borítja majd fel a családi költségvetést sem!

Retró hangulatban: Menza Étterem és Kávézó

A Zeneakadémia és az Opera vonzáskörzetébe tartozó Liszt Ferenc téren nyílt retró hangulatú étterem a térhez hasonlóan igen felkapott hely. Elsősorban fiatalok látogatják, és alapvetően forgalmas helynek számít. Örvendetes, hogy az árak színvonala a környékhez mérten mérsékelt, az adagok nagysága viszont kevésbé az.

A konyha igen laktató. Az étlap elsősorban magyaros ételeket kínál, másodsorban mediterrán hangulatú fogásokat, esetenként más régiók ételeit. A konyha jellemzően nem a szezonális minőségi piaci kínálat szerint tájékozódik. Pici hátrány, hogy gyakoriak a félkész termékek, és a köret általában aránytalanul sok. A napi és a heti ajánlat azonban rendszeresen változik.

Válogatás az étlapról: resztelt borjúmáj krumplival, sütőtökkrémleves, gyöngyhagymás bárányragu dödöllével, rózsaszín kacsamell mangómártással, burgonyalepénnyel, máktorta szederöntettel.
Borlap: mérsékelt borválaszték, sokféle koktél.
Szerviz: segítőkész, barátságos és nagyon gyors.
Háromfogásos menü ára: 3 ezer és 5 ezer forint között.
Árak és kínálat bővebben: www.menza.co.hu »

Egy igazi bib gourmand: Náncsi néni vendéglője

Annak ellenére, hogy nem valamelyik népszerű belvárosi részen található, nem kínál sem sushit, sem távol-keleti ételeket, és nem jeleskedik a molekuláris gasztronómia terén sem, Náncsi néni neve nem lehet ismeretlen. A vendéglő hűvösvölgyi környezetben található, kockás abroszokkal, patinás berendezéssel, régi képekkel és plakátokkal. Kerthelyisége, adottságai egyedülállóak.
És hogy miért is olyan híres Náncsi néni vendéglője? Mert jelenleg ez az egyetlen olyan étterem Magyarországon, amely bib gourmand jelölést kap a Michelin vöröskalauz Main Cities kötetében - a bib gourmand annyit jelent, hogy lelkiismeretesen elkészített ételek kedvező áron.

Válogatás az étlapról: zöldborsóleves, friss libatöpörtyű, szarvasgomba-krémleves, borjúláb rántva, lecsós libamáj tört krumplival, kacsacomb májával, naphalfilé roston, madártej, vargabéles, túrógombóc.
Borlap: széles választék hazai pincészetek boraiból.
Szerviz: talán kissé túlhajszolt, néha enyhén bizalmaskodó.
Háromfogásos menü ára: 2 ezer és 5 ezer forint között.
Árak és kínálat bővebben: www.nancsineni.hu »

Egy klasszikus: Remíz Kávéház és Söröző

Sörözőként és kávéházként hirdeti magát, a Remízt mégis elsősorban az éttermek között tartják számon. Nosztalgikus, polgári hangulat az uralkodó a Remízben, amely az 1990-es évek elején nagyon felkapott hely volt állandó teltházzal.

Bár fényéből azóta vesztett valamelyest, még ma is igen népszerű. Jelentős törzsközönsége van, köztük művészek, újságírók, közéleti személyiségek. Az épület a bővítésektől kissé zegzugos, de nyáron árnyas kerthelyiség várja a vacsorázni vágyókat.

Konyhája túlnyomóan hagyományosnak mondott, bevált ételeket kínál, de az étlapon megjelennek a klasszikus nemzetközi fogások is. Rendszeres a napi és heti ajánlat főzelékekkel, egytálételekkel, tésztákkal. Nyári szezonban a kertben lávakövön is sütnek. Jellemzően nagyok az adagok, helyenként nosztalgikusnak szánt elemekkel.

Válogatás az étlapról: trikolor saláta avokádóval, mozzarellával, paradicsommal és zöldségekkel, mandulás fogasfilé grillezett zöldségekkel, húsleves marhafarokkal, csirkezúzával, grízgaluskával, ropogós libacomb sztrapacskával, dobostorta, Remíz-kocka.
Borlap: széles választék neves hazai pincészetek boraiból, némi külföldi kitekintéssel.
Szerviz: sajnos nem rendelkezik alapos ételismerettel.
Háromfogásos menü ára: 4 ezer és 5 ezer forint között.
Árak és kínálat bővebben: www.remiz.hu »
A cikk az Étterem- és borkalauz 2008 című könyv alapján készült.
Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük