Készülj az érettségire a Facebook segítségével: a legjobb módszer
Egy facebookos alkalmazás megment téged a tételek kidolgozásának feladatától.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelemérettségire való felkészülést segíti a Diákhitel Központ nemrégiben elindult online kampánya. A fiatalok által látogatott közösségi felületen egyfajta oktatási segédletet kínál a társaság a játszva tanulni vágyó végzősök számára.

A könnyen áttekinthető történelem érettségi tételeket tíz héten keresztül sajátíthatod el, az érettségi vizsgákra való felkészülés jegyében. A színes és tartalmas tételek elkészítése az ország egyik legjobb oktatási intézménye, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulóihoz köthető. Az alkalmazást itt éred el.

Kellemeset a hasznossal

A fiatalok napi rutinjának meghatározó elemét, a Facebook-használatot kapcsolja össze a tanulással a Diákhitel Központ egyedülálló kezdeményezése, amellyel a végzős középiskolásokat segíti a történelemérettségire való felkészülésben.

A tíz héten át tartó sorozat folyamán hetente három kidolgozott történelemtétellel találkozhatsz a közösségi felület idővonalán, kidolgozva. A témákat a lexikális adatok mellett videók, képek, kreatív tartalmak teszik könnyen emészthetővé és érdekessé az érettségi előtt állóknak.

Ha a történelem érettségi tételek tematikájára szabott applikációt használod, heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatsz visszacsatolást az elsajátított tudásról. Az egyes fordulókban részt vevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente két iPod Shuffle 2 GB zenelejátszóval, a játék végén pedig egy iPod Touch 32 GB zenelejátszóval lehetnek gazdagabbak.

Az online felületen elérhető tudásanyag a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói és Foki Tamás igazgató-helyettes, vezető történelemtanár nevéhez fűződik, ez egyértelműen garanciát jelent a tételek minőségét illetően is. A történelemfakultáción részt vevő középiskolások számára komoly feladatot és kihívást jelentett a tételek elkészítése, azok közérthető összegzése, summázása.

Ez kell az érettségihez

Foki Tamás elmondta, hogy a történelemérettségi mindenkinek kötelező feladat. - Az új típusú érettségiben egyaránt mérik a tárgyi tudást és a különböző források - szövegek, képek, térképek, ábrák - feldolgozásához szükséges találékonyságot, lényegkiemelő készséget, kommunikációs képességet. A történelem érettségi alkalmazással olyan szituációt állítunk elő, ami hasonlít majd a szóbeli érettségiére. Ráadásul mindezt a fiatalok által naponta használt közösségi felületen! - tette hozzá.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kiemelte: - Az érettségi belépő a felsőoktatásba, a tudatos jövőtervezés fontos állomása. A hallgatókat segítő pénzügyi szervezetként az egyetemi évek előtt álló középiskolásoknak ebben a komoly megmérettetésben szeretnénk segíteni a most induló kampányunkkal.

Ezt is szeretjük