4 hihetetlen magyar rekord
Nem kell messzire menni érdekes rekordokért. Hogy milyenek vagyunk buborékfújásban és csocsózásban? Íme, 4 igazán érdekes rekord!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyesek azáltal kerülnek be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy agyontetováltatják magukat, több tucatnyi piercinggel díszítik a testüket, vagy éppen csak hatalmasra nőttek.

Mi, magyarok a konyhában jeleskedünk, jók vagyunk csocsóban, villamos-akadályfutásban, és még számos más területen - még akkor is, ha mindebből csupán néhány számít világszintű rekordnak. Ezúttal a legérdekesebbek között válogattunk.

6500 adag étel: az ország legnagyobb babgulyása

Tény, hogy gulyásban jók vagyunk. Nemcsak a recept tekintetében, de az adagok számában is.

A 7. Cora Napok keretében ugyanis Miskolcon készült el az ország legnagyobb babgulyása - összesen 3,5 tonnányi, amelyből 6500 adagot tudtak kiosztani. És, hogy mi minden szükséges ennyi ételhez? Elsősorban hatalmas akaraterő, kitartás és türelem, másrészt

 • közel 500 kg hús - lapocka, tarja, füstölt szalonna
 • 60 kg hagyma
 • 300 kg tarkabab
 • 27 kg sárgarépa
 • 53 kg vegyes zöldség
 • 7,5 kg zeller
 • 24 kg őrölt fűszerpaprika
 • 1 kg őrölt bors
 • 1 kg őrölt kömény
 • 12 kg delikát ételízesítő
 • 50 kg sertészsír
 • 3 kg fokhagyma
 • 250 g babérlevél
 • 400 csomó zöldpetrezselyem
 • 8 kg só
 • 1800 liter ivóvíz.

A gulyást reggel 8 órakor kezdték főzni, és 12 órára kész is lett a hatalmas adag. És az íze? Állítólag azzal sem volt semmi gond - erre bizonyíték, hogy a 6500 adag babgulyást alig hat óra alatt fogyasztották el azok, akik az áruházban aznap ezer forint felett vásároltak.

Mese, mese, meskete - több mint száz órán keresztül

Aki szereti a meséket, az biztosan nem unatkozott 2007 júniusában, amikor is Vassné Erdei Erzsébet, a Kazincbarcika és kistérsége Nagycsaládosok Egyesületének elnöke maratoni meseolvasást tartott a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Bár a közönség - amely természetesen folyamatosan változott - több mint száz órán át hallgathatott magyar nép- és műmeséket, a mesélés nem egyedül Erzsébetre hárult. A mesélők személye is cserélődött, ám úgy, hogy közben a mesefolyam egyetlen percre sem szakadt meg. A rekordkísérlet június 6-án 15 óra 1 perckor Benedek Elek Szerencsét próbáló királyfi című meséjével kezdődött, és 442 váltás után, június 10-én 19 óra 2 perckor fejeződött be.
Zárásként az egyesület tagjai közösen olvasták fel az utolsó mesét, Benedek Elek Mátyás király és a huszár című művét. A háromszáz felolvasó részvételével lezajlott 6010 perces meseolvasással, amely alatt 626 mese hangzott el, az egyesület felállította a maratoni csoportos meseolvasás időtartamának rekordját.

Szappanbuborék, ameddig csak a szem ellát

Igazán jót nosztalgiázhatott az, aki tavaly júliusban részt vett a hajdúszoboszlói gyógyfürdő fennállásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából rendezett programsorozaton.

Már csak azért is, mert egyben buborékfújó rekordkísérleten is részt vehetett július 26-án délután, ahol sikerült felállítani a legtöbb résztvevővel megrendezett tömeges buborékfújás rekordját. Az előzetesen a helyszínre szállított 10044 darab buborékfújót díjmentesen osztották ki a fürdővendégek között, akiknek pontban 16 órakor kellett felmutatniuk a buborékfújót. A közel 5 percig tartó buborékfújásban hatezren vettek részt, amellyel a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. felállította a legtöbben egyszerre egy helyen buborékot fújók magyarországi rekordját.

Csocsóban is jók vagyunk - a világban a legjobbak

Ha valamiben, akkor csocsóban valóban a világ legjobbjai vagyunk - pontosabban négy salgótarjáni fiatalember, Fehér Péter, Szabó Péter, Szirbusz Attila és Szirbusz Tamás. Nekik sikerült ugyanis megdönteni a folyamatos csocsózás addigi világrekordját 2007 szeptemberében. A másfél napos kísérletet a maratoni rekordok alternatív szabályai szerint hajtották végre, azaz óránként 5 perc pihenőt tarthattak a fiúk.

A játék a rekordkísérlet szabályainak ismertetése után szeptember 23-án 10 óra 9 perckor vette kezdetét, a csocsót pedig másnap 23 óra 6 perckor engedhették el a játékosok.

Az összesen 2037 percnyi tiszta játékidővel jelenleg a négy salgótarjáni fiú tartja a csocsó világrekordját.

Ha kíváncsi vagy más érdekes magyar rekordkísérletre is, látogass el a Rekordok.hu weboldalára, akiknek ezúton is köszönjük a cikk elkészítéséhez nyújtott segítséget.
Ezt is szeretjük