Kevesen tudják ezt Az utolsó vacsoráról: Da Vinci több dolgot is elrejtett a festménybe

Az utolsó vacsora minden idők egyik legtitokzatosabb festménye.

Última Cena - Da Vinci 5

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utolsó vacsora című kép több érdekes részletet rejt, mint azt sokan hinnék. Nem csoda, hiszen a művészet történetének egyik, ha nem a legérdekesebb figurája, Leonardo da Vinci festette, aki szívesen csempészett elgondolkodtató szimbólumokat, titokzatos elemeket műveibe.

1494 és 1498 között készült a monumentális mű, amelyen sajnos ma már csak kevés, valóban a polihisztor alkotó kezének tulajdonítható ecsetvonás látható. Az utolsó vacsorát ugyanis többször is restaurálták. Bármennyire is felülíródtak a vonások, a titkok a mai napig látszanak: Da Vinci képén időről időre felfedeznek egy-egy addig beazonosítatlan, mégis jelentős részletet.

Érdekes részletek Az utolsó vacsorán

A következő képeken ilyeneket mutatunk be: elgondolkodtató, vajon Da Vinci tényleg rejtett, mögöttes tartalommal festette-e ezeket a milánói Santa Maria delle Grazie-templom falára. Mivel azonban zseni volt, aki fényévekkel haladta meg a korát, és gondolkodásával lenyűgözi az utókort, minden feltételezésnek van racionalitása.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük