Napi 25 ezer forintot keres Orbán Viktor fotósa
Burger Barna évi 9 milliót kap, ami havi 750 ezer, napi 25 ezer forintot jelent. Bajnai Gordont annó havi 3 millióért fotózták.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb egyéves szerződést kötött a Miniszterelnökség a Fókusz-Pókusz Kft.-vel az Orbán Viktor kormányfő részvételével zajló események fotózására, a fényképek archiválására, a díjazás az egy évre 9 millió forint plusz áfa, vagyis 11,5 millió forint. Bajnait közel havi 3 millió forintért fotózták.

A kormányzati honlapon szerdán közzétett vállalkozási és felhasználási szerződés rögzíti, hogy június 1-től a jövő év május 31-ig a Miniszterelnökség, eseti igény szerint, megrendeli a Fókusz-Pókusz Kft.-től - amelynek ügyvezetője Burger Barna - a kormányfő részvételével zajló események helyszíni teljes, művészi igénnyel készített fotódokumentációjának elkészítését, az archiválást és a képek átadását.

A megállapodás szerint a feladatokat elsősorban Burger Barnának kell ellátnia, de ha szükséges, gondoskodnia kell megfelelő helyettesítésről. A vállalkozót munkájáért havi 750 ezer forint plusz áfa, a szerződés teljes idejére 9 millió forint plusz áfa illeti meg. A Fókusz-Pókusz Kft. 2011. június 1. és 2012. május 31. között ugyanennyiért fotózta a miniszterelnököt.

Bajnait közel havi 3 millióért fotózták

Mint az origo.hu 2005-ös cikkéből kiderül, Gyurcsány Ferenc fotósa 2005-ben havi bruttó 755 ezer forintot kapott, vagyis áfával együtt annyit, amennyit Orbán fotósa áfa nélkül.

2006-ban a Déri és Társa Bt.-vel havi nettó 700 ezer forint értékben kötöttek szerződést, a miniszterelnök részvételével zajló események helyszíni teljes fotódokumentációjának elkészítése pedig további havi nettó 485 ezer forintba került. Ezt az eM-Té Bt.-nek fizették ki.

2009-ben Déri Miklós cége a Népszabadság cikke szerint az első negyedévben már havi bruttó 1,7 millió forintot kapott, 2009 májusa és júniusa között pedig majdnem kétszer annyit: ekkor már havi 2,84 millió forintért fotózták Bajnai Gordont.

Ezt is szeretjük