Tényleg pont hétvégére romlik el az idő? Itt a válasz
Általában pont hétvégére romlik el az idő. De vajon most is így lesz? Mi már tudjuk a választ.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különösen meleg őszi napokon vagyunk túl, de mindenkiben egyetlen kérdés vetődhet most föl: vajon kitart ez az idő a hétvégére is? Nos, azokat, akik egész héten dolgoztak, és szombat-vasárnap pótolnák a szép idő adta lehetőségeket, ki kell, hogy ábrándítsuk. Mutatjuk, milyen időre számíthatsz a hétvégén.

Pénteken még szép idő lesz

Pénteken az ország nagy részén még szép, napos idő lesz, felhők csak elvétve zavarják meg a napsütést. Főleg a Kisalföldön és az Alpokalján lehet kissé borúsabb idő.

Az ország északnyugati részén pénteken 25-26 fok várható, de az Alföldön különösen meleg lesz, ott akár 30-35 fok is lehet. Teljesen kettészakad tehát az ország, és a nyugati idő már jelzi azt, hogy mi jön ezután.

Szombaton már nem mindenki örülhet

Szombaton a Dunántúlon már sok felhő lesz, és esni is fog. Egyes zivatarokat viharos széllökések is kísérhetnek, de hűvös még nem lesz itt sem. Az ország többi része szombaton még megússza az esőt, és napos időre számíthat. A Dunántúlon 23-28, másutt 29-33 fok lesz.

Vasárnap aztán az egész országban elromlik az idő, estig országszerte fordulhatnak elő záporok és zivatarok. Viharos szél mellett egyes helyeken akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Hajnalban 13-18 fok lesz, napközben pedig egyes helyeken - főleg nyugaton - 20 fok alatt marad a nappali csúcs. Keleten azért még megközelíti a 30 fokot a hőmérséklet.

A jövő hetet is esővel kezdjük

Hétfőn is folytatódik az esős, őszies idő, hideg nem lesz, de a mostani melegnek már nem marad nyoma. A Dunántúlon 13-17 fok lesz csak, de máshol akár 24 fok is lehet napközben. A hosszú távú előrejelzések szerint a jövő hét közepéig biztosan csapadékos időre kell számítani, de a múlt héten tapasztalt hideg idő nem tér vissza tartósan. Hajnalban a leghidegebb tájakon sem mutat 10 foknál kevesebbet a hőmérő, napközben pedig akár 24 fok is lehet.

Ezt is szeretjük