Figyelem! Megváltozik a villanyszámla befizetési rendszere
Visszatérhet a sárga csekk?
Az Elmű még a böngészőnk használatát is meghatározza.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hónap közepétől teljesen megváltozik a villanyszámlák online befizetési rendje – áll az Elmű honlapján.

Máshogy kell majd fizetni a villanyszámlákat január 15-ét követően, ugyanis az Elmű saját oldalán lehet majd azokat kiegyenlíteni, miután áttérnek a Díjnetről és a Távszámláról.

Erre lehet számítani

A változásról az Elmű a honlapján tájékoztatja ügyfeleit. Eszerint a szolgáltató a saját honlapján teszi lehetővé a számlák kiegyenlítését. Az elektronikus szolgáltatásokat automatikusan aktiválják, így az ügyfeleknek nincs teendőjük az üggyel kapcsolatban.

A közlemény végén felhívják a figyelmet, hogy ha a szolgáltatást valaki már a januári számlakiállítás előtt szeretné igénybe venni, akkor az E-számla menüpont alatt adhatja le kérelmét a regisztráció után. Ez a változás több tízezer embert érint. Az új rendszer, akárcsak korábban a Díjnet, szintén továbbküldi automatikusan a netbankba a befizetett összeget.

Vissza a sárga csekkhez?

A penzcentrum.hu szerint ez visszalépést jelent, hiszen az elmúlt években egyetlen internetes oldalon tudtunk mindent befizetni, a közüzemi díjtól kezdve a biztosítás díjáig. A Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója, Kovács Zoltán szerint félő, hogy az emberek ezek után visszatérnek a sárga csekkes befizetésekhez. Ez viszont az Elműnek nem jó, hiszen 30-40%-kal drágább, mint a Díjnet használata.

Eddig a korábbi rendszert több mint 70 ezer ügyfél használta, ami nagyjából a Díjnet ügyfeleinek negyedét teszi ki, ami nem jelenti az ügyfelek negyedének elvesztését, de a forgalma a tizedével visszaeshet ezzel a lépéssel. Az igazgató szerint az ügyfeleket érinti sokkal jobban, hiszen ezzel eggyel több felületet kell majd használniuk az elektronikus számláik befizetéséhez.

Az Elmű kommunikációs igazgatója, Boross Norbert szerint éppen az ellenkezője fog történni, hiszen nő majd az ügyfelek kényelme. Mindez azért, mert egy felületen találják majd meg az emberek az ügyfélszolgálatot, a számlázást és fizetést, a szerződéskötést, a tarifa- és a díjmegtekintési funkciókat. A változások miatt pedig kifejezetten kényelmesebb lesz az áramszolgáltatónál elérhető újítások használata.

A böngészőnket is meghatározza

A szolgáltató honlapján egy külön dokumentumban fejti ki, hogy továbbra sem támogatja a Magyarországon legnépszerűbb böngésző, a Google Chrome használatát, holott korábban a Díjnettel akár telefonról vagy tabletről is be lehetett fizetni a számlákat.

Ezt is szeretjük