Rettenetes dolgot tettek ezzel a majommal a turisták - Elszorul a szíved, ha meglátod
Pedig állítólag csak jót akartak.

majom-elhizott
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dagi bácsinak hívják azt a makákót, aki a bangkoki állatkert kíváncsi és mohó lakójaként szép lassan a turisták áldozatává vált. A bájos kedvencet ugyanis a látogatók a tiltás ellenére gyorséttermi ételekkel és üdítőitalokkal halmozták el, amiből Dagi bácsi mindannyiszor be is lakmározott.

A makákóról készült képek tanúsága alapján szinte állandóan etették: alig akad olyan fotó, amikor ne lenne körülötte néhány cső főtt kukorica, sárgadinnye, tejturmix, tészta, cukros üdítő vagy épp gyorséttermi falat. A majom mára kórosan elhízott, az állapota miatt az intézet munkatársai szigorú diétára fogták.

Szigorúan tilos lett volna

Bár a turisták sok esetben azt gondolják, csak jót tesznek az etetéssel, valójában az állatkertekben szigorúan tilos ennivalót dobálni a ketrecekbe, kivéve ott, ahol a helyszín biztosítja az adott állatnak megfelelő, megvásárolható, ellenőrzött csemegéket. Sajnos Bangkokban a szabály megszegése a makákó egészségébe került: nézd meg a szívszorító képeken, miért nem szabad a tilalmat félvállról venni!

(A képek forrása: MTI/Szakcsaj Lalit)

Ezt is szeretjük