Így spórolhatsz meg rengeteg pénzt
Jövőre 90%-kal drágul az életbiztosítás
Az idén akár 90%-kal is olcsóbban köthetnek életbiztosítást a nők.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy brüsszeli döntés miatt jövőre már nem lehet különbséget tenni a nők és a férfiak között az életbiztosítások díjainak tekintetében, aminek következtében akár 90%-kal is drágulhat a nőknek az életbiztosítás - számol be a Napi Gazdaság.

A gender-direktíva a hibás

Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletágának vezetője a lapnak elmondta, a nők soha többé nem köthetnek ilyen olcsón kockázati életbiztosítást, mint idén decemberig, mivel az uniós úgynevezett gender-direktíva miatt december 21-től nem lehet már nem alapján megkülönböztetni a biztosítást kötő ügyfeleket.

Az árkülönbség abból adódik, hogy a hölgyek halandósági valószínűsége sokkal kedvezőbb volt, mint a férfiaké, így nekik kevesebb pénzbe került a biztosítás.

A férfiak születéskor várható élettartama nyolc évvel kevesebb, mint a nőké, ebből következően ma egy 40 éves nő életbiztosítása átlag kevesebb mint a felébe kerül, mint egy ugyanannyi idős, ugyanolyan egészségi állapotú férfié, hiszen nagyobb eséllyel következik be a biztosítási esemény, vagyis az ügyfél halála.

Nem érdemes kampányolni

Mint a cikkből kiderül, a szó igazi értelmében vett kampányt egyik biztosító sem folytat annak érdekében, hogy a nők most kössenek biztosítást, lényegében csak a CIG Pannóniánál jelezték, hogy folyamatosan kampányolnak majd a hölgyeknek, illetve az Aegonnál látható komolyabb rákészülés erre.

- Az idei olcsóbb tarifa miatt nem érdemes a hölgyeket tömegesen rávenni, hogy esetleg gyorsan egy át nem gondolt, akár régi, nem korszerű biztosítást kössenek meg - magyarázta a lapnak a jelenséget Kótiné Somfai Ágnes, az ING Biztosító marketing- és kommunikációs igazgatója.

Díjcsökkenés a férfiaknak, díjemelkedés a nőknek

Nagy kérdés, hogy mekkora lesz az emelkedés, ezzel kapcsolatban eltérő véleményen voltak a lap által megkérdezett szakemberek.

Bóna Katalin, az Union életbiztosítási ügyvezető igazgatója szerint egy 25 éves tartamú szerződés esetén 30-45 éves biztosítottakra vonatkozóan a férfiaknál 20-25%-os díjcsökkenésre lehet számítani, míg a nőknél 65-75%-ot emelkedik majd a biztosítás díja. A Generali szerint életkortól függően 30-90%-os díjemelkedést jelenthet majd az új szabályozás a hölgyek esetében, a férfiak pedig nagyjából 20-30%-os csökkenésre számíthatnak.

A Signal életbiztosítási főosztályvezetője elmondta: az egyetlen új fejlesztésű unit-linked termékük esetében a hölgyeknek kétszámjegyű díjemelkedéssel kell szembesülniük a korábbi tarifákhoz képest.

Ezt is szeretjük