Olcsóbb a vonatjegy, ha így veszed meg: sokan nem tudnak a kedvezményről
Számos előnye van az egyre ismertebb e-vonatjegynek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elektronikusan megváltott vasúti jegy már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon is bemutatható - közölte a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel. Az e-vonatjegy ellenőrzése a QR kódja beolvasásával történik, ami tárolja a jegy összes adatát, többek között az utas személyazonosságát, az utazási viszonylatot, a kedvezményre jogosultságot, a kocsiosztályt és az érvényességet.

A lehetőség használatához 160x160 képpontos képernyőjű okostelefon szükséges. A MÁV-Start a fejlesztéstől a digitális jegyváltás népszerűbbé válását várja, az e-vonatjegyek továbbra is 3%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg. 2011 novembere óta lehet interneten vonatjegyet venni, de idáig csak a kinyomtatott jeggyel lehetett utazni. Az InterCity és a gyorsvonatokon 2012 decemberétől tették lehetővé a jegyek képernyős bemutatását.

Idén október végéig csaknem 1,2 millió belföldi jegyvásárlás történt az interneten, ebből 560 ezer otthoni nyomtatással. Így az online vásárlás már a belföldi értékesítés mintegy 7,5%-át teszi ki. Az előző évhez képest az e-vásárlások száma 16%-kal, míg ezen belül az otthoni nyomtatást és a mobilkészülékes jegybemutatást választó vásárlások száma 47%-kal nőtt - közölte a MÁV-Start.

Kép: Indafotó/Kispala1994

Ezt is szeretjük