1992 óta senki nem látta a falut, ami nemrég ismét előbukkant: minden lakójának el kellett hagynia

Kísérteties látványt nyújt a vízből előbukkant spanyol falu.

Elárasztott falu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aceredo, a spanyol falu 1992-ben tűnt el, amikor egy víztározó építése miatt felszólították a lakókat, hogy hagyják el a helyszínt. A súlyos aszály miatt idén nyár végén a tározóban olyan alacsony volt a vízszint, hogy a falu romjai előbukkantak.

Az Alto Lindoso víztározó, amiért beáldozták a falut 1992-ben, mára az éghajlatváltozás miatt szinte teljesen kiszáradt. 

Az elárasztott falu

A képek az előbukkant faluról még kívülállónak is szívszorítók, annak, aki ott élt, ez a látvány különösen megdöbbentő lehet. - Szomorú vagyok. Éreztem, hogy ez fog történni az évek során az aszály és az éghajlatváltozás miatt - idézte a Sun  a 65 éves Maximino Perez Romerót, aki azt mondta, olyan ez számára, mintha egy filmet nézne. Nézd meg fotókon a lesújtó állapotokat!

 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük