Sosem látott képregény-kiállítás Magyarországon
Egyszerre klasszikus és szürreális!
Ha gyermeki énedet még nem süllyesztetted el, ezt látnod kell!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Paulay Ede utcai közösségi munkatér újabb kiállítással várja az érdeklődőket. Az 1947-ben született Joost Swarte, a holland képregényművészet egyik legnagyobb alakjának munkáit láthatod a LOFFICE-ban május 28-áig.

Leo Linscher és Joost Swarte

Joost Swarte kiállítás a LOFFICE-ban

A művész számtalan kiállítása közül most először került előtérbe grafikai és tipográfiai munkássága. Swarte képregényeiben a klasszikus belga történetmesélés leheletnyi szürrealitással párosul.

A LOFFICE-ban megrendezett tárlat az első alkalom arra, hogy a magyar közönség közvetlenül találkozzon a sokoldalú művész munkáival. A kiállítást Robert Milders, holland nagykövet és Leo Linscheer, kulturális attasé nyitotta meg. Ezen alkalomból maga a művész is Budapestre látogatott. A különleges installációk nyitott könyvekhez hasonlító megjelenítése nemcsak a kiállítás átláthatóságát, hanem a résztvevők aktivitását és érdeklődését is fokozta.

Swarte a kiállításról

Swarte a kiállításról elmondta: Rengeteg energiát fektetek abba, hogy a képeket a végletekig egyszerűsítsem, elérve azok lényegéhez. Számomra ez a fontos, és ezt a kiállítás is hűen tükrözi majd.

A Budapesten bemutatott anyag nemcsak a képregényeire helyezi a hangsúlyt, hanem a tipográfiára – logókra, ikonokra, plakátokra és könyvekre – is, amelyek mind Swarte jellegzetes stílusát képviselik. Az egyedi kiállítási technikával bemutatott tárlat május 28-áig a Paulay Ede 55. szám alatt tekinthető meg.

Ezt is szeretjük