Egyre többen félnek a rejtélyes, fekete járművektől
Ne akard meglátni őket!
A fekete helikopterek ijesztő legendája sokak szerint nagyon is valós.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fekete helikopterek jelensége viszonylag újnak számít a konspirációk világában, ami persze nem jelenti, hogy kevésbé baljóslatú dologról lenne szó. A gyanús járművek először a hetvenes évek elején jelentek meg az Egyesült Államokban, innentől kezdve pedig számos találgatás látott napvilágot velük kapcsolatban - egyik sem túl biztató.

Rengeteg szemtanú találkozott velük

A szemtanúk leírásai nagyjából megegyeznek: erőteljes, mesterien megmunkált repülőgépnek tűnnek, melyeket mélyfeketére festettek - ezzel megtévesztve a radarokat -, és általában jelölés vagy jelzés nélküliek.

Nagy intenzitású reflektorral vannak felszerelve, és olyan hangtalanul suhannak az égen, ami a technológia jelenlegi állása szerint lehetetlennek tűnik. Tevékenységük szintén megfejthetetlen - míg egyet-egyet sikerül kiszúrni távoli területeken, kisebb flottáik repülnek át alacsonyan a városok felett. A fekete helikopterek rendszeresen áthágják az FM-szabályokat azáltal, hogy az azonosítást biztosító zöld fényt nem kapcsolják fel, illetve a minimumhatár alatti magasságban repülnek.

Előfordult, hogy a helikopterek a lakosságot zaklatták. Például 1994-ben, Louisianában egy fekete helikopter 45 percen keresztül üldözött egy tinédzsert, de hasonló eset történt Washington államban is, ahol a 395-ös országúton egy kocsit követtek. A fekete helikopterek olykor tüzet is nyitottak a földön lévő emberekre. A helikopterek személyzete fekete egyenruhát visel, és ugyanolyan sötétnek tűnnek, mint amilyen a gép, melyben utaznak.

A fekete helikopterek Amerika-szerte előbukkantak, különös tekintettel Texasra és Coloradóra. Amikor e légi járművek eredetével kapcsolatos kérdések merülnek fel, a helyi hatóságok rendszeresen azt állítják, hogy a szövetségi kormány vagy a hadsereg gépeiről lehet szó, azonban a katonaság - nem meglepő módon - állítja, hogy nincs tudomása minderről.

Miután nagyszámú bejelentés érkezett a fekete helikoptereket észlelő szemtanúktól, illetve az általuk zaklatott emberektől, több mint furcsa, hogy az Egyesült Államok szövetségi kormánya semmiféle hivatalos vizsgálatot nem indított, és magyarázatot sem adott a történtekre.

Kik állnak a háttérben?

A fekete repülőkkel kapcsolatban az összeesküvés-elméletek szerelmesei számos teóriát létrehoztak már. Egyes vélemények szerint az amerikai kormány állhat a háttérben, a merészebb feltételezések azonban arról szólnak, hogy talán az Új Világrend megalkotásának első rohama lehet egyre gyakoribb felbukkanásuk, ami a kiképzés részét jelentheti.

De gyanakodnak a földönkívüliekre is, a fekete helikoptereket ugyanis gyakran az UFO-megfigyelések helyszíneinek a közelében látták, ami kapcsolatot sejtet a kétféle incidens között. Szintén felmerült a feketeruhások neve is, akik egyszerűen csak lecserélhették fekete Cadillacjeiket a sokkal finomabb, matt fekete helikopterekre. A helikopter személyzetén a fekete egyenruha felbukkanása is ezt az elméletet erősíti.

További gyanúsítottak a hadsereg biológiai fekete akciói, néhány esetben ugyanis alacsonyan repülő helikopterekről számoltak be, melyek olyan ismeretlen anyagot szórtak szét, mely a kisebb állatok esetén halálos volt, és az emberek, akik belélegezték, nagyon betegek lettek. Például 1995-ben, Nevadában egy permetező fekete helikopter miatt egy földműves 13 állata pusztult el.

Fél évvel később az érintett területen a vegetációnak még nem sikerült regenerálódnia. A kérdés máig megoldatlan, és az Egyesült Államokban egészen napjainkig számos bejelentést tesznek a helikopterek megjelenéséről. Az erről szóló elméletek miatt pedig nem véletlen, hogy sok-sok amerikai ember retteg felnézni az égre.

Cikkünk David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyv alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük