Egyetlen gyógynövény, ami eltünteti a pattanásokat: az orvosok is ajánlják
A teafa olaját a népi gyógyászat régóta használja pattanások ellen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teafát - ahogy azt neve is mutatja - eleinte tea készítésére használták, majd a felfedezők idejében sört ízesítettek vele. Nem sokkal később azonban rájöttek, hogy a növény számos áldásos hatással is rendelkezik.

Az ausztrál bennszülöttek a teafa olaját már évszázadok óta alkalmazzák fertőtlenítésre, baktériumölő tulajdonságát pedig a húszas évek óta tudományosan is kutatják.

Ausztráliában a teafaolaj általános gyógyírnek számít, mely a pattanások és aknék kezelésére is alkalmas.

Népi gyógyászat és klinikai eredmények

A teafaolajat az ausztrál népi gyógyászat régóta ismeri, de hatását mára klinikai vizsgálatok is igazolták, a szakemberek pedig elsősorban bőrbetegségek - például akné - esetén ajánlják.

Gyógyításra a levelekből és az ágvégekből nyert illóolaj szolgál, mely antiszeptikus hatóanyagot tartalmaz.

A teafaolaj hatóanyagai a bőrön keresztül felszívódnak, fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatásuknak köszönhetően megszüntetik a bőr gyulladását, így az képes lesz az öntisztításra, nem alakulnak ki gyulladt, fájdalmas pattanások.

A teafaolajat készen kapható kozmetikai termékekkel is alkalmazhatod, a pattanások elleni hatékonysága miatt ugyanis egyre több gélben, krémben és oldatban felfedezhető.

Ugyanakkor tiszta teafaolajat is beszerezhetsz - egy vattára csöpögtetve áttörölheted vele a gyulladt területeket, miután az arcbőrödet alaposan megtisztítottad. Ekkor azonban mindenképpen ügyelj arra, hogy a teafaolaj hígított legyen, és koncentrációja ne legyen magasabb 5%-nál, különben a szer túl erős lehet, és irritációt okozhat.

A teafaolaj egyébként allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél, ezért, mielőtt használni kezded, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét, és először csak kis mennyiségben, kevésbé érzékeny bőrfelületet végezz allergiapróbát.

Ezt is szeretjük