A 3 hazai legjobb egészséges cukrászda szerintünk - Itt bátran sütizhetsz

Ahol paleo és gluténmentes finomságokat is találsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Észrevetted már, hogy az őszi-téli hónapokban a macskák is kigömbölyödnek? Hogy télire feltöltse szénhidrátraktárait, szervezeted ilyekor valósággal sóvárog az édes ízek után, és egyre nehezebben és nehezebben tudsz ellenállni a hívogató falatok csábításának.

Három helyet mutatunk, ahová bátran beugorhatsz sütizni, hiszen ezektől a pazar, egészséges falatoktól garantáltan egy centit sem vastagodik majd a derekad. Légy akár a hagyományos magyar desszertek, akár a francia piték megszállottja, kövesd a paleo, a nyers vegán vagy a gluténmentes irányvonalat - mindenre kínálnak alternatívát, és még a lisztérzékenyekre, cukorbetegekre is gondolnak.

Ehetemmm

2014 szeptemberében nyitotta meg kapuit a 9. kerületi Üllői úti kis kávézó, mely azóta is Budapest első paleo kávézójaként és pékségeként üzemel. Bár 2012-ben, amikor még csak egyes bioboltokban forgalmazták termékeiket, és alapszortimentjük a kenyér- és baguette-félékre épült, ma már olyan ínycsiklandó desszerteket és péksüteményeket is megtalálsz nálunk, mint az isler, a házias almás pite, a paelo kakaós csiga, sőt, heti rendszerességgel paleocsintát is kóstolhatsz!

Alapanyagként kizárólag növényi magtejeket, kókuszzsírt, zsírtalanított magliszteket, édesítésre zömmel eritriolt használnak - utóbbi egy természetes cukoralkohol, ami a gyümölcsökben, zöldségekben, gombákban, sőt, a sajtban vagy a borban is megtalálható természetes formájában. Nemcsak alacsony szénhidráttartalom jellemzi süteményeiket, javarészt lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják őket.

Ha már most beleharapnál ropogós mandulás kiflijükbe, de nincs kedved kimozdulni ebben a szomorú, őszi időben, webáruházukon keresztül házhoz is rendelheted, többféle paleo alapanyag és péksütemény társaságában. Persze mégiscsak az az igazi, ha betérsz Noémiék helyes, barátságos kis üzletébe, és egy finom, forró, helyben készült hagymalevessel ágyazol meg az édességeknek. Itt találod meg őket a Facebookon.

8 isteni nassolnivaló 200 kalória alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom

GluteNo

Azt sem tudod, melyik mogyorófán terem a gluténmentes nutella, vagy hogy kívül mennyire ropogós és belül mennyire omlós lehet egy tojás- és tejmentes mandulakeksz? Bár a 7. kerületi, Nagy Diófa utcai GluteNo már nevében is a cöliákiában szenvedőket célozza meg, akik életük végéig gluténmentes étrendre vannak kárhoztatva, mesés finomságaiknak bárki más is nehezen tudna ellenállni.

Nyálelválasztást serkentő kenyérlángosaik Schär lisztből készülnek, némi rizsliszttel vegyítve, míg a feltétek szerepét a tejföl, a húsos szalonna és az olvadósan nyúlós gouda sajt vállalják magukra. Meleg szendvicsek, sütik, brownie, palacsinta, kenyér, sőt, még a gluténmentes vodka is ráfér a GluteNo étlapjára, mely nem is olyan rég, idén szeptemberben nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt. A Facebookon azóta is elszánt élharcosa a gluténmentes életmód népszerűsítésének, és úttörő a lisztérzékenység ismérveinek terjesztésében. Itt találod őket a közösségi oldalon.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Naspolya Nassolda

Nassolj mától egészségesen! - hirdeti a 6. kerületi, csinos kis üzlet szlogenje, mely csakis élő és nyers, gluténmentes ételeket kínál a betérőknek, csak semmi hozzáadott cukor, tej vagy tojás alapon.

Franciás piték - a fahéjas-szilvást ki ne hagyd, de a karobos is isteni -, goji bogyós granolaszeletek és ropogós hajdinakekszek, krémes cupcake-ek tömkelege vár. Megízlelve őket tényleg nem fogod elhinni, hogy kizárólag 100%-ig természetes alapanyagokat használnak - a túrókrémet például kesudióból készítik. Minden addiktív, és nyers létére is roppant ízgazdag, ráadásul egytől egyig lenyűgöző látványt nyújtanak, ami desszertek esetében nem egy utolsó és elhanyagolható szempont. Kutyásoknak külön plusz pontot jelenthet, hogy nemrég az Év Kutyabarát Helye versenyének különdíját is sikerült megszerezniük.

A 2014  karácsonya előtt nyitott, hangulatos kis cukrászdában tavaly télen a tonkahabos csokitorta volt a nagy favorit - hogy idén milyen csodával rukkolnak elő az aranykezű tulajdonosok, egyelőre maradjon meglepetés! És ha a sok édesre netán megszomjaznál, keresve sem találhatsz jobbat a natúr mandulatejnél, mely szintén helyben készül, kiváló természetes kalcium-, magnézium-, foszfor-, B-, D-, valamint E-vitamin-forrás. Itt találod őket a Facebookon.

Ezt is szeretjük