Ezt most azonnal állítsd át a telefonodon, ha nem akarsz beteg lenni!
Veszélyes lehet
Az egészséged bánhatja, ha ezt így hagyod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az e-mailezés elengedhetetlen részévé vált a munkahelyi kommunikációnak, ráadásul manapság akár az okostelefonodon is elérheted a leveleidet. Ám amilyen hasznos és gyors információs csatorna, olyan könnyen beteggé is tehet - erre a szomorú következtetésre jutottak a kutatók.

Amennyiben a telefonod eddig úgy volt beállítva, hogy folyamatosan értesítsen a bejövő üzenetekről, a saját egészséged érdekében kapcsold ki ezt az opciót! A továbbiakból magad is láthatod majd, hogy miért.

A kutatás eredményei

A londoni Future Work Centre közel 2000 ember e-mailezési tapasztalatait vizsgálta, az alanyok más-más iparágban, cégnél és munkakörben dolgoztak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a megkérdezettek csaknem 62%-a azonnal értesítést kap, ha új üzenete érkezik, és ugyanekkora százalékuk egész nap bekapcsolva hagyja az e-mail fiókját. Ugyanakkor pontosan emiatt nehezedik ezekre az emberekre nagyobb nyomás, ami egyébként egyre csak növekedhet a magasabb pozícióval.

A kutatás szerint többek között a technológia, a viselkedés, valamint az illető személyisége is befolyásolja azt, hogy az miként éli meg az üzenetek okozta stresszhatást, melyen a rossz szokások tovább ronthatnak. Például ha valaki azzal kezdi vagy fejezi be a napot, hogy megnézi az e-mailjeit, akkor nem naprakészebb lesz, hanem csak fokozottabb stressznek teszi ki magát.

Ez a helyes út a kutatók szerint

Az emberek eltérő mértékben viselik el a frusztráló ingereket, az egészséged miatt azonban fontos lenne, hogy törekedj a rád, és ezáltal a szervezetedre is nehezedő teher csökkentésére. Plusz negatívum, hogy a stressz nemcsak megbetegíthet, hanem ronthat a teljesítményeden is.

A kutatók szerint szakítanod kell a rossz beidegződésekkel. Azt tanácsolják, hogy a nap kezdetekor, valamint késő este már ne foglalkozz a levelezéseddel, illetve reggel előbb tervezd meg a napod, és csak aztán fusd át az e-mailjeidet. Ezen kívül az említett értesítések kikapcsolása is segíthet.

Ezt is szeretjük