Glória lebegett a hegycsúcs felett: gyönyörű fotókon a páratlan jelenség
Sci-fibe illő fényképeket készített ez a fotós egy drón világításának segítségével.

hegyek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reuben Wu chicagói zenész- és fotóművészként úttörő módszert fedezett fel a világszerte népszerű drónok alkalmazásával kapcsolatban, a szakma és az internet népe pedig egyaránt csodájára jár a gyönyörű felvételeknek.

Wu 2016 óta munkálkodik az azóta díjnyertes Lux Noctis névre keresztelt projekten, melynek keretében különleges tájakról készít felvételeket, méghozzá nem is akárhogyan. A művész kedvenc témái a tudományos fantasztikum, a 19. századi romantikus festmények és a bolygórendszer, melyek hangulatát igyekszik visszaadni a fényképeken. 

Glória a hegycsúcs felett

Wu gyerekkora óta arról álmodott, hogy egyszer majd lesz egy repülő kamerája, mellyel aztán olyan perspektívából készíthet pillanatképet a Földről, ahogy korábban senki sem. 2014-ben megszerezte az első drónját, és szinte azonnal nekilátott terve megvalósításának.

Kezdetben csupán a kamerájával kísérletezett, hogyan lehetne különböző grafikai mintákat "festeni" a sziklacsúcsok fölé. A Lux Noctis ebből az elméletből született azzal a különbséggel, hogy a kamerát ezúttal a drónra szerelte, utóbbit pedig mintegy légi fényforrásként használta a minél káprázatosabb, illuzórikus felvételekért. Az alkotó szerint munkája rengeteg előkészületet igényel, hiszen napokat tölt pusztán a kompozíció megtervezésével is.

A türelem ugyanakkor rózsát terem, hiszen Wunak így egy csodálatos napon sikerült lencsevégre kapnia a pillanatot, amikor az arizonai Vermillion-sziklákról fellőtték a Falcon Heavy űrhajót. Mit gondolsz, kitalálod a képekről, hogy melyik az?

Ezt is szeretjük