Dobostorta, gyulai kolbász és bodzalekvár egész hétvégén a Városligetben!
A Vajdahunyad várában augusztus 27-étől HÍR-es Íznapok várnak rád és az egész családra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A HÍR-es Íznapok idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a városligeti Vajdahunyadvárban 2011. augusztus 27-28. között. A rendezvény fő célja az AMC által 2002-ben elindított Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása, valamint a kézműves magyar élelmiszerek népszerűsítése.

HÍR-es Íznapok

Az idei HÍR-es Íznapokra az előző három év gyakorlatát követve minden korosztály számára vonzó programokkal készülnek. A rendezvényre kitelepülnek az ország különböző területéről származó, a HÍR gyűjteményben szereplő termékek előállítói, akik berendezett faházakban és vitrinekben mutatják be portékáikat a nagyközönségnek.

Az élelmiszeripari bemutatón a különleges, regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint például a szegedi kenyér, a magyar racka tőkehús, a szikvíz, a penyigei szilvalekvár, a bodza lekvár, a gomolya, a gyulai kolbász vagy a dobostorta.

Az Agrármarketing Centrum a kézműves magyar élelmiszerek és a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelők számára is megjelenési lehetőséget biztosít. A két nap során mindezen termékek megkóstolhatók lesznek, egyes specialitások elkészítését pedig a helyszínen is végigkísérhetik az érdeklődők.

Néptánc és magyar pop

A színpadi kísérőprogramokkal is a hagyományos magyar értékeket igyekeznek feleleveníteni, így szerepet kap majd a néptánc és a hagyományos népi hangszerek, mint például a citera és a cimbalom. A szombat esti koncert a mai magyar popzene jegyében zajlik majd

Gyerekeknek is

A gyerekek nagy örömére idén is fellép majd az erdélyi mesemondó, lesz ügyességi vetélkedő, játszóház és arcfestés is. A hétvége során a kilátogató közönségnek lehetőség lesz helyben készített magyaros ételek és italok fogyasztására a külön erre a célra kialakított melegkonyhás étkezési zónában.

HÍR-es Íznapok
Helyszín: Vajdahunyadvár, Városliget
Időpont: 2011. augusztus 27-28. 10 órától estig
Jegy: felnőtt 600 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes
Ezt is szeretjük