Ezek a Disney-mesék és filmek gyönyörű, valóságos helyszínei: Budapest is rajta van a listán

Csupán néhány órányi autó- vagy repülőútra vannak ezek a csodálatos helyek.

GettyImages-89053656

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A The Walt Disney Company fennállásának 100. évfordulója alkalmából TOP 30-as listába rangsorolta azokat a helyeket, amelyek meséinek és filmjeinek színhelyeit inspirálták.

Csupán néhány órányi autó- vagy repülőútra vannak ezek a gyönyörű helyszínek, sőt ahhoz, hogy valaki egy Marvel-film jelenetében érezze magát, még külföldre sem kell utaznia, hiszen Budapest is szerepel a listában! 

Disney-mesék és -filmek helyszínei

A The Walt Disney Company októberben ünnepli századik születésnapját, melynek apropóján egy egész éven át a rajongókkal és a történetmesélőkkel együtt ünnepelnek.

Ennek részeként épp a rajongók körében végeztek egy kutatást, ami szerint ötből két brit (42%) egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a Disney-rajzfilmek és -parkok számos látványossága valós tájakon, épületeken alapul. A válaszadók háromnegyede (75%) nem tudott arról sem, hogy a németországi Neuschwanstein-kastély a kaliforniai Disneylandben található Csipkerózsika kastélyának tervezésére volt hatással, amely egyébként az ikonikus logóban is visszaköszön. Továbbá tízből négyen mondták azt, hogy álmaik esküvőjének helyszínét egy, a Disney történeteit is ihlető kastélyok és tájak közül választanák ki. 

A Disney fennállásának 100. évfordulója alkalmából egy TOP 30-as listába rangsorolta azokat a helyszíneket, amelyek meséinek és filmjeinek színhelyeit inspirálták. Megmutatjuk, melyek azok az úti célok, ahová könnyedén el lehet látogatni. 

A Disney-mesék helyszínei a valóságban is káprázatosak: imádják őket a turisták

A mesékből ismert helyek a való életben is csodaszépek.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük