Nincs tovább! 5 nap múlva elsötétülnek a képernyők az országban
Október 31-én zárul a digitális átállás második üteme, megszűnik az analóg műsorsugárzás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem egészen egy hét múlva, október utolsó napján az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás.

Támogatást még igényelhetsz a digitális vételhez, de egy hónap múlva ez a határidő is lejár. 

Ingyenes készülék a rászorulóknak

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, csütörtökön.

Zsuppán Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre - set-top-boxra - van szükség.

A hatóság ezeket ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak, vagy kérés esetén a tévé-előfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhető a 06-80-38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonszámon. 

Sokan már megkapták

Országszerte összesen 143 ezer rászoruló háztartás kapott támogatást a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól - NMHH - ahhoz, hogy a digitális átállás október végi lezárultával is ingyenesen hozzáférjen a földfelszínen sugárzott tévécsatornákhoz - ismertette Karl Károly, a hatóság hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője múlt héten Debrecenben.

A szakember az NMHH digitális átállásról szóló országos tájékoztató sorozatának utolsó állomásán elmondta: Magyarországon mintegy félmillió háztartást érintett közvetlenül az átállás, 475 ezer szociálisan rászorulót pedig az NMHH keresett fel március és szeptember között.

A szükséges vevőkészülék beszerzéséhez végül 143 ezren igényeltek támogatást, ebből 130 ezer háztartásban már be is szerelték a készülékeket. Karl Károly hozzátette: a digitális átállás az elmúlt években összesen mintegy 8 milliárd forintba került.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hangsúlyozta: a televíziózás és rádiózás, illetve ezeken keresztül az információ közvetítés is egyfajta közszolgáltatás, így a kormány támogatást nyújtott a digitális átállás költségeihez.

Indulhat a Ferrari kaland a Shellnél!

Válassza minőségi üzemanyagainkat, gyűjtse a Kuponokat, és hajtson rá a rollerekre!

Promóciónkban 3 Ferrari rollert kínálunk a család minden tagjának: felnőtt, gyerek és freestyle. Ha összegyűjtött 4 db Promóciós Kódot, a Webshopból megvásárolhatja a kiszemelt Ferrari rollert ingyenes magyarországi kiszállítással.

A tájékoztatás nem teljes körű. További részletek: shell.hu

Promóció

Változások

Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese közölte: a digitális átállás után az eddig tető- vagy szobaantennával elért három helyett hét tévécsatorna - M1, M2, Duna, Duna World, RTL Klub, TV2, Euronews - és négy közszolgálati rádiócsatorna - MR1 Kossuth Rádió, MR2 Petőfi Rádió, MR3 Bartók Rádió, Dankó Rádió - lesz ingyenesen elérhető digitálisan, az eddigieknél jobb minőségben, kiegészítő szolgáltatásokkal.

Ezt is szeretjük