9 évesen érettségizett a kislány: nem fogod elhinni, mit csinál most!

13 éves korára többet elért, mint más egész életében. Ismerd meg Dafne Almazánt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

13 évesen a legtöbben még azon gondolkodnak, hogy hová menjenek továbbtanulni az általános iskola után, és sokan még a gimnázium végeztével sem tudják pontosan, milyen szakmát válasszanak.

Dafne Almazán azonban más, mint az átlag: a tinilány kilencéves korában leérettségizett, majd elvégezte a pszichológia szakot a főiskolán, és most azon munkálkodik, hogy megszerezze a doktori címet.

Ő a világ legfiatalabb pszichológusa

A mexikói születésű Dafnéról már egészen kicsi korában kiderült, hogy átlagon felüli intelligenciával áldotta meg a sors. A most 13 éves lány már háromévesen folyékonyan írt és olvasott, hatéves korára a spanyol mellett anyanyelvi szinten beszélte az angolt, hétévesen pedig elvégezte az általános iskolát.

Két évvel később, kilencéves korára a középiskolai tanulmányain is túl volt, és megszerezte az érettségi bizonyítványt, de ezután sem tétlenkedett: azonnal elkezdte a főiskolát, ahol négy évvel később diplomázott. Ezt követően felkerült a világ 50 legbefolyásosabb mexikói nőjét felsorakoztató Forbes-listára - mint a világ legfiatalabb pszichológusa.

Dafne a spanyol Univision tévécsatorna interjújában elmondta, hogy jelenleg a PhD megszerzése a fő célja, és ha ez megtörtént, praktizálni szeretne pszichológusként. Olyan gyerekeknek akar segíteni, akik hozzá hasonlóan tehetségesek, hiszen tudja, hogy nem könnyű feldolgozni, ami ezzel jár.

Az öccse sem tétlenkedik

Úgy tűnik, a magas intelligencia családi vonás Almazánéknál, hiszen Dafne öccse, Andrew is hasonlóan kimagasló eredményeket ért el már most. A 12 éves fiú szintén pszichológia szakon szerezte a diplomáját, ám ő a mesterképzés helyett inkább munkába állt. Jelenleg Andrew a CEDAT nevű iskola igazgatója: ide olyan tehetségeket vesznek fel, mint ő maga, és hagyják, hogy a saját tempójukban fejlődjenek.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük