Furcsa alakzatokat fotózott a Curiosity marsjáró: közzétették az érdekes felvételt

Érdekes alakzatokat örökített meg a Curiosity marsjáró a vörös bolygón.

GettyImages-1309956720
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Furcsa, szoborra emlékeztető alakzatokat fényképezett le a NASA Curiosity robotja a Marson. A kép május 15-én készült, ami a rover missziójának 3474. marsi napja volt. A fotóra a földön kívüli intelligenciát kutató szervezet, a SETI Intézet hívta fel a figyelmet a Twitteren.

A szélsőséges időjárású Mars légköre nagyon ritka, de korábban valószínűleg kevésbé mostoha körülmények uralkodtak a vörös bolygón. Nem kizárt, hogy egykor akár élet is volt rajta.

A Curiosity, ami a Gale-krátert kutatja, már többször megörökített különleges kőzeteket. Ezek a felvételek segítik a kutatókat abban, hogy feltárják a formációk kialakulásának körülményeit. Ahogy a SETI írta, a szoborhoz hasonló alakzatok úgy keletkezhettek, hogy az egykori üledékes kőzetek repedései feltöltődtek, az anyag egy része pedig erózió által tűnhetett el.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotók: Getty Images

Mintha a Mars itt lenne a Földön

A Földön számos olyan helyszín akad, melyeket elnézve az embernek az az érzése támad, hogy egy másik bolygón készült a felvétel.

Ezt is szeretjük