Csak az őszi leveleket akarta összeszedni a gondozó, de a pandáknak más elképzelése volt - Cuki videó!
Nem könnyű az élet a bolondos pandák mellett, de legalább soha nem lehet unatkozni a társaságukban.

panda
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem véletlen, hogy a panda a világ egyik legnépszerűbb állata. Folyamatosan vicces helyzetekben lehet látni őket, állandóan csetlenek-botlanak, és emellett még a külsejük is elképesztően aranyos. Ha pedig kedvük tartja, nemcsak egymással, hanem a körülöttük lévő emberekkel is bolondoznak egyet, csak hogy biztosan ne unatkozzon senki mellettük.

A Kína délnyugati részén található Csengtu városában is ez történt, ahol egy védett területen a látogatók óriáspandákat és más veszélyeztetett állatokat figyelhetnek meg. Az egyik gondozó, Mei csak a száraz, lehullott faleveleket szerette volna összeszedni, ám a játékos bocsok mellett ez nem olyan egyszerű feladat.

A kis pandák és a kosár esete

A videón jól látszik, hogy a gondozó mindent bevet annak érdekében, hogy el tudja végezni a munkáját: egy seprűvel próbálja elterelni a figyelmüket, és folyamatosan leszedi a munkaeszközökre mászó kis pandákat, de még ez sem segít. A kis bocsok jól mókáznak, és úgy tűnik, hogy a látogatók is élvezik a nem mindennapi látványt, egyedül Mei az, aki nem igazán tudja eldönteni, hogy sírjon-e vagy nevessen a történteken.

A videó alá is sokan kommenteltek, egyesek szerint ez pont úgy néz ki, mint amikor a részeg emberekre kell vigyázni, de mások ennél sokkal gyanakvóbbak az esettel kapcsolatban. Egy felhasználó ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy általában az élőhelyük takarítása alatt a pandákat áthelyezik más helyekre, és csak akkor megy be a gondozó, ha már nincs bent állat, így szerinte a vadaspark csak megrendezte az esetet, hogy szórakoztassák a látogatókat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jó hír viszont, hogy úgy tűnik, egyre jobb helyzetben vannak az óriáspandák, hiszen sokáig végveszélyben lévőnek tartották számon az emlősöket, ám a Természetvédelmi Világszövetség 2016-ban az emelkedő szaporulatszám miatt visszaminősítette sebezhetővé. Az elmúlt évtizedben a pandák száma 17%-kal nőtt a korábbihoz képest, és bár ez hatalmas eredmény, még így is nagyon kevés panda él természetes közegben, ők pedig rendkívül érzékenyek és sebezhetőek.

Így ünnepelték első születésnapjukat a pandaikrek: irtó cuki fotók készültek

Meng Jüan és Meng Hsziang még tortát is kapott.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük