Szebb lesz a csillaghullás, mint augusztusban: ezért kémleld ma este az eget
Decemberben is akad lehetőség rácsodálkozni az esti égbolt világára.

csillaghullás télen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg az augusztusi meteorraj során kellemes, nyári éjszakákon lehet elveszni a csillagok parádéjában, addig a decemberi csillaghulláskor jellemzően hideg, csípős az idő, ezért kevesebben vállalkoznak az ég kémlelésére. Pedig tiszta időben megéri alaposan felöltözve, egy bögre forró teával kisétálni a kertbe vagy a ház elé.

A Geminidák ugyanis már megérkeztek, december 7. és 17. között csodálhatjuk meg őket. Ennek a meteorrajnak köszönhetően sokkal több és intenzívebb csillaghullást lehet tapasztalni, mint a közkedvelt Perseidák augusztusi érkezésekor.

csillaghullás az égen
Fotó: VW Pics

Hullócsillagok decemberben

A csillaghullás tetőzése ma és holnap, vagyis december 13-án és 14-én esedékes, ekkor óránként 120-140 meteor észlelhető. Természetesen ennyi meteort senki nem képes ténylegesen észrevenni, mivel eleve a Holdnak köszönhető természetes fényszennyezés miatt is kiesnek a halványabb fényű meteorok - nem beszélve az egyéb fényszennyezésről.

December 22-23-án is megéri felkukkantani az égre, az impozáns látványt nyújtó csökkenő fázisú Hold mellett a Mars bolygó is látszódni fog. Pár nappal később, 27-28-án pedig a Szaturnusz mellett a növekvő fázisú Hold figyelhető meg.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Így születnek a csillagok

Nem véletlen, hogy annyi csillagképet meg lehet egymástól különböztetni, mivel a csillagok többnyire csoportosan keletkeznek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük