Csányi Sándor rejtélyes családi drámában
Fájdalmas titkokra derült fény!
Az Apacsok című filmben a színész nagyapja különös múltját kutatja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Radnóti Színházban sikerrel játszott Apacsok című darabot 2011. május 5-étől a mozikban is láthatod. A filmet Török Ferenc rendezte, a főszerepet pedig Csányi Sándor és Szervét Tibor játssza.

Apacsok

A Kishorváth élete első filmjének rendezésére készül, a forgatókönyvét éppen a Kuratórium vizsgálja. A filmterv nagyapja történetét meséli el, aki a ´60-as évek elején az ´56 utáni passzív ellenállás egy különös formáját választotta.

Társaival indián-törzset alapítanak, mokaszint húznak, és kivonulnak a társadalomból. Ezt a játékot szigorú erkölcsök uralják, amelyeket a törzs tagjai véresen komolyan vesznek. A Duna-menti indiánok azonban gyanúsak a megtorlás légkörében, az amúgy is paranoiás hatalom számára. Furcsa fegyvereket birtokolnak, érthetetlen módon kommunikálnak egymással és, ami még ennél is fenyegetőbb, amerikai állampolgárokkal leveleznek, mi több találkoznak is.

Főbb szerepekben

  • Csányi Sándor – Horváth, KisHorváth
  • Gazsó György – Apa
  • Szervét Tibor – Tartótiszt
  • Csomós Mari – Nagymama
  • Martin Márta – Házmesterné
  • Schneider Zoltán – Szoboszlai

Nézd meg az előzetest!

Kishorváth filmtervét a Kuratórium többsége elégedettséggel fogadja, van azonban valaki a bírálók között, aki családilag szintén érintett a történetben és azt egészen másként ismeri. Kishorváthot pedig ez arra ösztönzi, hogy tovább nyomozzon. Íme, a mozi előzetese!

Ezt is szeretjük