Hátborzongató! Még több brutális részletre derült fény a clevelandi emberrablási ügyben

A múlt héten derült fény a reménytelennek hitt harcra.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Összesen 8 millió dolláros - 1,8 milliárd forint - óvadékot szabott ki a bíróság arra a Puerto Ricó-i születésű, 52 éves férfira, aki tíz éven keresztül tartott fogva három nőt az otthonában. Az áldozatoknak április 29-én sikerült kiszabadulniuk a fogságból.

Az MTI május 10-i információi szerint Ariel Castrót minősített emberöléssel is meg akarják vádolni, és halálra is ítélhetik.

Az esettel kapcsolatban a külföldi sajtó napról napra újabb információkat közöl. Összeszedtük a nyomozás eddigi eredményét és a napvilágra került tényeket a súlyos bűnténnyel kapcsolatban, forrásként a Daily Mail, a CNN, NBC és a New York Times internetes portálokat használtuk. 

Az egyik megmentő, Angel Cordero, aki lerugdosta a láncokat a bezárt ház ajtajáról, azt nyilatkozta a rendőrségnek, hogy egy nő állt a ajtóban, segítségért kiáltozva. A most már hősként emlegetett férfi elmondása alapján a fogságban élők rongyos és piszkos ruhát viseltek, fogaik elsárgultak, hajuk kócos volt. A nő mellett álló gyerek nagyon idegesnek tűnt, mintha még soha nem látta volna a külvilágot. Mint később kiderült, a negyedik, gyermekkorú fogvatartott a fogság ideje alatt született. A nőket azonnal kórházba szállították, és már a családjaikkal  vannak. 

A rendőrség egy negyedik eltűnt nőt is keres, de a házban gyilkosságra utaló bizonyítékokat nem találtak. 

Amit az elkövetőről tudni lehet

A környéken senkinek nem volt fogalma arról, hogy mi történik a házban, mindenki nyugodt és kedves szomszédnak ismerte a volt iskolabuszsofőrt, aki imádott zenélni és barbecue-zni.

Közel két héttel a bűntény napvilágra kerülését követően Ariel Castrót  négyrendbeli emberrablással, háromrendbeli nemi erőszakkal és minősített emberöléssel akarják megvádolni, ami halálbüntetést is vonhat maga után.

A férfi két testvérét, Pedro és Onil Castrót is őrizetbe vette a rendőrség még április 29-én, de ellenük az ügyészség bizonyíték hiányában nem emelt vádat. 

Az áldozatok

Első áldozatát, Michelle Knight-ot 2002-ben zárta be Castro, ekkor ő 21 éves volt, és ugyanott látták utoljára, ahol a másik két fogoly később eltűnt. A második fogvatartottat, Amanda Berryt a férfi még 2003. április 21-én cserkészte be, amikor a 17 éves lány hazafelé tartott a munkából, felajánlva neki, hogy hazaviszi. A rabság alatt Berrynek kislánya született. A gyerekről annyit tudni, hogy még nincsen neve, és nem ismert az apja kiléte. A gyermeket DNS-tesztnek vetették alá. Végül Gina DeJesus 14 évesen, egy évvel később, 2004-ben került a házba. 

Berry most hatéves kislánya egy műanyag kádban született, a szülés levezetésére éppen Knight-ot kényszerítette a férfi. A baba világrajöttét követően komplikációk adódtak, mert a kislány légzése leállt. Ekkor Castro megfenyegette Knight-ot, hogy megöli, ha meghal a gyerek, de nem így történt, hiszen a kislány teljesen egészségesen került ki a házból.

A most 32 éves Knight-ot többször bántalmazták szexuálisan, és vélhetően többször is teherbe esett az évek során. Az ő esetében nem hagyták, hogy a gyermekek megszülessenek. A rendőrségi jegyzőkönyv alapján ennek érdekében két hétig éheztették és ököllel verték a hasát. Egyébként Michelle Knight-tól még elrablása előtt a gyámhivatal elvette hároméves kisfiát. A múlt héten a nő sem az édesanyjával, sem a nagyanyjával nem akart találkozni, akik azonnal a helyszínre utaztak. A tíz év alatt Castro csak kétszer engedte ki a házból a nőket. Először a pincében leláncolva tartotta őket, később felköltöztette és külön szobába zárta rabjait, akik alig látták egymást. 

Szakértői vélemény

Az FBI már a szabadulást követő napon elkezdte kihallgatni a nőket. Amanda Berry a szabadítás után azonnal kirohant a házból, azonban a másik két nő annyira meg volt félemlítve, hogy a sokkos állapot miatt meg sem bírtak mozdulni. A szakértők szerint az ilyen bűncselekményt elkövetni képes emberek már régen a fantáziájuk rabjai, amit nem tudnak kontrollálni. Uralkodni akarnak másokon, ez motiválja őket. Perverz alakok, akik félelmet akarnak kelteni az áldozataikban. 

Az elkövető volt élettársa, Grimilda Figueroa bírósági jegyzőkönyvek szerint azzal vádolta a férfit 2005-ben, hogy folyamatosan bántalmazta és többször elrabolta közös lányaikat, akiket rendszerint bezárt egy szobába. Sem Figueroát, sem a gyerekeket nem engedte érintkezni senkivel, sokszor ki sem léphettek a házból. A volt élettárs 2012-ben betegségben elhunyt. 

Sokkoló fotók! Halott gyermekek, elkeseredett szülők

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem ez az első eset

Sajnos nem ez az első eset az elmúlt években, amikor egy férfi áldozatát hosszú hónapokig vagy évekig bezárva tartja és bántalmazza. A drámai szituációk közül a mai napig megtörténhetnek, akár a közvetlen közelünkben. A clevelandi esetben a szomszédok többször hallottak sikolyokat a házból, és láttak is a kertben meztelen nőket, de nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a látottaknak és hallottaknak, egyes hírek szerint azonban a rendőrség nem vette elég komolyan az előbbiekről szóló bejelentéseket.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

A legismertebb ehhez hasonló bűntény az osztrák Wolfgang Priklopil által nyolc éven keresztül pincéjében fogva tartott Natascha Kampusch története. A férfi a történtek után öngyilkos lett. Ezen kívül még nagy vihart kavart a kilencvenes években hat belga nő fogva tartása, az amerikai Jaycle Dugard esete, akit 18 évig tartottak bezárva, valamint Elizabeth Smart kilenc hónapos drámája.

Forrás és képek: Daily Mail, NBC, CNN, New York Times, Facebook.

Ezt is szeretjük