Hátborzongató őrület terjed az interneten! Sikerült megidézni egy szellemet?
Ezt neked is látnod kell, sőt, ki is próbálhatod, ha mered!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Charlie egy mexikói szellem, akit egyszerű megidézni, és minden kérdésedre válaszol - legalábbis egy új őrület szerint, ami villámgyorsan terjed az interneten. A Charlie Charlie Challenge névre hallgató akció a gyerekkori szellemidézések hangulatára emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy itt a résztvevők felnőttek.

Ha te is szeretnéd kipróbálni a mókát, fogj egy fehér lapot és két ceruzát, előbbire a képen látható módon írd rá, hogy igen és nem, majd helyezd el a ceruzákat középen, egyiket a másikra téve. Fontos, hogy eltaláld azt a pontot, ahol a felső ceruzának nem ér le egyik vége sem. Hajolj közel a laphoz, és kérdezd meg: Charlie, Charlie, itt vagy? Ha a ceruza az igen felé fordul, további eldöntendő kérdésekkel is bombázhatod a szellemet.

Persze vannak, akik rossz ötletnek tartják a játékot, mert szerintük veszélyes, sőt, egyenesen fekete mágia, pedig a ceruza elfordulására egyszerű a magyarázat: a jelenség a légmozgás miatt van, és azért változtat éppen akkor irányt az íróeszköz, amikor kérdést teszünk fel neki, mert beszéd közben rálehelünk. Az Instagramon #charliecharliechallange hashtag alatt sok mókás videót találhatsz arról, hogy mások hogyan jósoltattak Charlie-val.

Kísértetfotók

Bár a fenti kihívásban nem valódi szellem siet a segítségedre, vannak olyan képek, amelyek mégis arra utalnak, hogy léteznek kísértetek. Íme!

Ezt is szeretjük