Napsütötte balatoni szőlők, rozé, vitorlázás

Bujdosóék és a vízi mentők kampánya

Mivel segíti a Bujdosó Pincészet a VMSZ-t?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagy hagyományokkal rendelkező Bujdosó család a Balaton déli partján gazdálkodik, csak és kizárólag saját szőlőalapanyaggal dolgoznak.

A Bujdosó Pincészet nemrégiben közös kampányba kezdett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával - VMSZ -: minden palack eladott rozé borukkal támogatják a vízi mentőket.

Szőlőbirtok a Balaton déli partján

Bujdosóék 1972-ben telepítették az első hold szőlőt. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig a legmodernebb technológiát is alkalmazva összesen 82 hektár szőlőt művelnek.

Az elmúlt két évtizedben szőlőterületek rekonstrukciójával és új telepítésekkel, valamint a művelési módok korszerűsítésével alapozták hosszú távú céljaikat.

Mivel a termőhelyek tulajdonságai, adottságai döntően meghatározzák a szőlő értékeit, a tudatos, több évtizedes munka eredményeként minőségi szőlőt termelhetnek. Így termékpalettájukon ma már a prémium szegmensbe tartozó borok is megtalálhatók.

Jelentősebb szőlőfajták

A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a Tramini, a Királyleányka, a Szürkebarát és az Olaszrizling, de nagyobb területen termesztenek Chardonnay, Irsai Olivér és Sauvignon Blanc fajtákat is. Legfontosabb kékszőlőik a Merlot, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Pinot Noir. A Balaton közelsége okán a család mindig is kötődött a tóhoz, aktívan vitorláznak is. Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Rozéval segítik a vízi mentőket

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemrégiben közös kampányba kezdett: minden palack eladott Bujdosó Mentőöv után 10 forinttal segítik a vízi mentők munkáját. Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke hangsúlyozta, hogy ez az összeg nem kevés, hiszen legalább 80 ezer palack eladására számítanak, ami közel 1 millió forint támogatást jelentene a vízi mentőknek.

- Kivételes Bujdosóék hozzáállása a támogatás kérdéséhez. Kevesen tudják, de Bujdosóék kerestek fel bennünket, hogy szeretnének segíteni - mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát, hiszen az egész család kötődik a Balatonhoz, borainkat is hajókról és a vitorlázáshoz, hajózáshoz kapcsolódó fontos tárgyakról neveztük el, ráadásul mi magunk is vitorlázunk. Úgy gondolom, hogy mi és barátaink, ismerőseink is kerülhetünk - ahogy már nem egyszer előfordult - olyan helyzetbe, amikor nagy szükség van a vízi mentők munkájára - hangsúlyozta Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza.

Ezt is szeretjük