Most te is beleszólhatsz a közlekedés rendjébe!

Éjszakai járat is menne a budai Várba

Még két hét van a vélemények leadására.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása alapján a budai Vár felújítási munkálatai miatt módosítja a közlekedési rendszert.

A változásokat várhatóan szeptember 1-től fogják bevezetni, ami a 16, 16A, 116 és 916-os járatokat érinti. A 16-os busz vonalának meghosszabbítása a Deák Ferenc tér felé jelentős utasszám-növekedést eredményezett, ugyanakkor további problémák is felmerültek.

Te is beleszólhatsz!

A Budapesti Közlekedési Központ a budai Vár közlekedését módosító javaslatával kapcsolatban kikéri az érintettek véleményét. Ezzel az a cél, hogy a járatok kialakításánál figyelembe vegyék a környéken élő, oda dolgozni vagy szórakozni járó utasok meglátásait, amivel a lehető legjobb megoldást tudják találni az átszervezésre. A hozzászólásokat a Budapesti Közlekedési Központ honlapján itt tudod megírni augusztus 13-ig.

A problémák

Az alapvető cél, hogy kedvezőbb és egyenletesebb legyen a közlekedési kapcsolat a budai Vár és a belváros között, valamint az éjszaka egy részében is elérhető legyen a Vár tömegközlekedése. Erre azért van szükség, mert a Vár, Krisztinaváros és a Deák Ferenc tér közötti szakaszon rendkívül nagy a zsúfoltság, illetve este nem lehet elérni a budai Várat tömegközlekedéssel.

Ezek módosulnak

A Budapesti Közlekedési Központ elképzelése szerint a 16-os busz vonalán sűrítenék a járatokat, összehangoltabban közlekedne a 16A jelzésű autóbusszal. Az elgondolás szerint szezonális menetrendet vezetnének be iskolaszüneti napokon és a téli időszakban, hétvégén. Az éjszakai közlekedés biztosítására pedig minden éjjel körülbelül egy óráig az Astoria és a Széll Kálmán tér között járna a 916-os busz.

Fotók! Így néznek ki a várva várt égszínkék buszok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A Várban az éjszakai buszok nagyjából fél egyig közlekednének a nagyobb forgalmú időszakban 20-30 percenként. Ezzel javul majd a környék éjszakai közlekedési forgalma, ami a szabadidős és a turistaforgalom hatékonyságát és rugalmasságát segíti.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Egyéb változások augusztustól

A Budapesti Közlekedési Központ augusztustól több változást is bejelentett a főváros közlekedésével kapcsolatban. Újabb útvonalakon állítottak be alacsony padlós buszokat, ezen kívül több járatnak is változik a menetrendje. A 4-es, a 6-os és a 61-es villamos augusztus 21-től szintén új menetrendet kap a jelenleg is folyó villamospálya-felújítási munkákat követően. Egyre több buszjáraton kell számítani az elsőajtós felszállás bevezetésére.

Ezt is szeretjük