4 botrányos könyv, ami kiverte a biztosítékot
Az egyik az iszlám, a másik az egyház, megint másik a japán kormány haragját vívta ki. Ismerd meg a botrányt kavaró könyveket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az indiai születésű Salman Rushdie a Sátáni versek című könyvével világszerte magára haragította az iszlám hívőket. Könyvét a megjelenését követő hetekben betiltották többek között Indiában, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Egyiptomban, Pakisztánban, Malajziában és Indonéziában.

A kegyetlen, véres és brutális Battle Royale-lal az író, Takami Kósun Japánban kavart hatalmas botrányt, míg Roberto Saviano a nápolyi maffia üldözöttjévé vált, miután Gomorra című könyvében a nápolyi alvilág gazdasági ügyeit feszegette.

Dan Brown az egyházzal és hívek millióival került összetűzésbe, miután megjelent a Da Vinci-kód.

Rejtélyes, izgalmas és lebilincselő: A Da Vinci-kód Dan Brown-tól

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben - noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket.

A hagyományos thrillerregények kliséiből kilépő A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors és többrétegű, izgalmas kalandregény. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző mesterien bonyolítja a történetet. Azonban a tényeknek beállított adatokat nem hitelesítette senki azóta se.

Kiadja a GABO Kiadó.
Ára 2490 forint.

Brutális és kritikus: Battle Royale Takami Kósuntól

Valahol, valamikor egy diktatórikus távol-keleti országban az állami vezetők kegyetlen kísérletet eszelnek ki: 42 középiskolást egy lakatlan szigeten arra kényszerítenek, hogy életre-halálra megvívjanak egymással. A géppisztolytól kezdve a sarlón át a konyhai étkészletből származó villáig bármilyen fegyver a rendelkezésükre áll. A Programnak csak egyetlen túlélője lehet: a győztes.

Takami Kósun regénye - melyet gyakran neveznek a 21. századi A legyek urának - botrányos karriert futott be. Bár megjelenését a japán kormány is ellenezte, a regény 1999 óta több kontinensen vezeti a sikerlistákat, számos feldolgozást ért meg. A könyvből készült filmváltozat már kapható DVD-n.

Kiadja az Ulpius-ház Kiadó.
Ára 2980 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Az alvilág legmélyén: Gomorra Roberto Savianótól

Roberto Saviano pontos, ugyanakkor szenvedéllyel átitatott jelentése lesújtó képet fest Campaniáról, Dél-Olaszország nyugati régiójáról, mely egy óriási pénzügyi holdingként működő, külföldi befektetésekkel és nemzetközi üzleti kapcsolatokkal rendelkező bűnszövetkezet, a Camorra uralma alatt él.
A Rendszer - ahogyan a Camorra önmagát nevezi - immár saját törvényei szerint irányítja Nápolyt és a környező városokat. A könyvben részletes képet kapsz szervezeti felépítéséről, tetteiről és azok következményeiről, arról, hogyan, hol és miért vesztegetnek, zsarolnak és ölnek meg embereket. A szerző lerántja a leplet a klánok legálisnak álcázott üzleteiről is, továbbá a Camorra és a közhivatalok összefonódásairól, az alvilág és a politika kapcsolatáról.
Roberto Saviano első regénye a közönség óriási érdeklődése mellett a maffia figyelmét is felkeltette: 2006 óta több halálos fenyegetést is kapott.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 2990 forint.

A szólásszabadság jelképe: Sátáni versek Salman Rushdie-tól

A Sátáni versek 1988-as megjelenése óta a szólásszabadság jelképe. Számos kiadást ért meg, népszerűsége mindmáig töretlen, ami azt bizonyítja, hogy nem botránykönyv, és nem istenkáromló fertelem, hanem a 20. század rendkívüli jelentőségű irodalmi alkotása.

Valójában miről is szól a híres Sátáni versek? Arról, hogy a jó és a rossz elválaszthatatlan útitársak. És arról, hogy a világ korántsem fekete vagy fehér. A fátyolról, mely mögé halandónak nincsen betekintése. A vallás zászlaját alantas indokokból lobogtatókról. A véres komolykodókról. Arról is, hogy, ha létezik pokol, tömve van az Isten nevében acsarkodó, gyilkos indulatú fanatikusokkal, és, hogy állandó csúcsforgalom van a jó szándékkal kikövezett széles utakon.

Szól a keleti és nyugati világ közötti vergődésről, az egyéniség tehetetlen dühű feszengéseiről, de mindenek felett a megváltó és átkozott, istenes, istentelen, gyönyörűséges szerelemről...

Kiadja a Konzorcium Kiadó.
Ára 3480 forint.
Ezt is szeretjük