Tahók háza lenne a Tisztelt Ház?
A kisanyámozástól a gyere ki a folyosóig
Vannak furcsaságok, indulatok szabadulnak el néha. Gyűjtemény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó Gábor LMP-s képviselő május elején T. Ház! - Tahóságok Háza címmel jelentetett meg egy blogbejegyzést, melyet így kezd: Két éve ülök a parlamentben, és szemmel látható a színvonalcsökkenés.

Tasó László
Szabó Tímea

A blogbejegyzés apropóján gyűjtöttük össze az elmúlt időszak parlamenti botrányait, a kisanyámozástól a falhoz vágott jelentésig.

Tasó László beszólt

Rég volt, mégis az első helyre kerül összeállításunkban a fideszes Tasó László parlamenti szereplése, aki az LMP-s Szabó Tímeát utasította helyre, miután a képviselőnő arra kérte, hogy társaival legalább egy felszólalás erejéig maradjanak csendben, hogy képviselőtársa felszólalását végig tudja hallgatni. Tasó László erre nemes egyszerűséggel úgy felelt: Te mit szólsz bele, kisanyám? Az ügyből országos botrány lett, Tasó mégsem kért bocsánatot Szabó Tímeától.

Amikor Novák Előd emel a hangoskodás ellen szót

A hangoskodás ellen emelt szót a jobbikos Novák Előd is. Az ellenzéki képviselő azon a napon többször is kifogásolta, hogy az Országgyűlés nem biztosítja az ülés lefolytatásához szükséges feltételeket - a jobbikos Szilágyi György felszólalásánál is ügyrendi hozzászólást kért a zaj miatt, szót nem kapott -, majd pedig egy hangosbeszélőt vett elő, hogy közölje: a mamelukok hangoskodása miatt egymás szavát sem hallják.

Novák elpanaszolta azt is, hogy hivatali laptopjukat sem használhatják korlátlanul az ahhoz tartozó kevés csere-akkumulátor, illetve az elektromos konnektorok hiánya miatt.

Az ülést levezető Latorcai János egész napra megvonta a szót a jobbikos politikustól, mivel szerinte a képviselő nem megengedett eszközt használt felszólalásához.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ügyrendi felszólalásában a rend helyreállítására kérte Latorcai Jánost, Szilágyi György ezt követően folytathatta felszólalását.

Zagyva falhoz vág

Ennél nagyobb indulatok kerültek kifejezésre az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén, amelyen a gyöngyöspatai eseményeket vitatták meg a képviselők. Az eseményekről szóló jelentést Kocsis Máté ismertette, arra jutva: a rendőrség erőteljes fellépése és jelenléte nélkül eszkalálódhatott volna a helyzet a Heves megyei településen.

- A közbiztonság azóta javult Gyöngyöspatán, ám ez 250 millió forintjába került az adófizetőknek - tette hozzá Kocsis Máté.

Kulcsár Gergely, a bizottság egyik jobbikos tagja azt MTI tudósítása szerint azt kifogásolta, hogy a jelentésből több, szerinte fontos részlet is kimaradt, amelyek alátámasztják, hogy szükség volt a polgárőrség jelenlétére.

Zagyva György Gyula, fotó: MTI, Beliczay László

Kocsis Máté közölte, a beérkezett iratokba egyetlen ellenzéki képviselő sem kért betekintést, enélkül azonban nem lehet véleményt megfogalmazni.

Zagyva György Gyula, a bizottság jobbikos tagja ekkor a falhoz vágta a jelentés szövegét. Az ellenzéki politikus kutyakomédiának nevezte az iratot, Kocsis Mátét pedig hazugnak. Lukács Tamás, a bizottság KDNP-s elnöke nyugalomra intette a képviselőt, aki ekkor már Wittner Máriával, a bizottság fideszes tagjával is szóváltásba keveredett.

Zagyva György Gyulának nem ez volt az egyetlen érdekes ügye a parlamentben, 2010 májusában, tehát még újoncként egy képviselőtársa beszólására körülbelül azt reagálta, hogy Gyere ki a hóra!, egészen pontosan azt felelte: Ezt majd a folyosón megbeszéljük.

Ezt is szeretjük