Botrányos bűncselekményt fedezett fel a híres templomban egy idegenvezető
Elválasztották és ellopták a fejet egy 800 éves keresztes lovag múmiájáról Dublinban.

templom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ellopták egy 800 éves keresztes lovag múmiájának a fejét a dublini St. Michan-templom kriptájából. David Pierpoint főesperes szerint a csonkítást egy idegenvezető fedezte fel hétfő délután, amikor egy csapatnyi látogatót akart beengedni a templomba - olvasható a BBC hírportálján. Az eset miatt egy ideig nem fogad látogatókat a templom. Az ír katolikus egyház közleménye szerint a kripta súlyos károkat szenvedett, és több múmiát, köztük egy 400 éve élt apáca maradványait is meggyalázták.

A keresztes lovag testét felfordították, és a fejét elvitték. Pierpoint szerint a vandálok egy tömör acélból készült belső kaput is elvittek, ám a legfontosabb feladat most a kripta megóvása, ugyanis a szabad levegő lebomlással fenyegeti a maradványokat. Az ír rendőrség jelenleg a templom biztonsági kameráinak felvételeit vizsgálja. A St. Michan-templom már 1996-ban is vandalizmus áldozata lett, amikor egy csapatnyi tinédzser betört a kriptába és számos múmiát kirángatott a koporsójából.

mumiak

- A földre cibálták őket, és a jelek szerint fociztak a fejükkel - idézte fel Pierpoint, hozzátéve, hogy az őröknek akkor szerencsére sikerült elkapniuk az elkövetőket. Az 1996-os betörést követően a kriptát lezárták egy hétre, hogy helyreállítsák a károkat. A St. Michan-templomot tavaly nagyjából 27 ezren keresték fel.

Fotók: Wikipédia/Andreas F. Borchert; Flickr/ Jennifer Boyer.

Ezt is szeretjük