Boszorkányt találtak az olasz régészek: megdöbbentő lelet Toszkánában
A székesegyház melletti ásatás során a tudósok egy régi sírt is feltártak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hatodik században élt szent, San Cerbone székesegyházát és kriptáját vizsgálták olasz régészek a toszkánai Baratti tengerpartján, ám olyan leletre bukkantak, melyre egyikük sem számított.

A kutatás során a régészek felfedeztek és feltártak egy, az 1200-as évekre datált sírhelyet, mely szörnyű titkot őrzött.

Kegyetlenül bántalmazták a nőt

A sírban egy körülbelül 25-30 éves nő mumifikálódott holttestére bukkantak, akit a jelek szerint a 13. századi babonáknak köszönhetően kegyetlenül megkínoztak a halála előtt.

A tetem szájában szögeket találtak: négy darab négy centiméter hosszú, görbe vasszöget, melyeket a halott szájcsontjába vertek be, a régészek szerint valószínűleg azért, mert kortársai boszorkánynak hitték.

A szerencsétlen nőt meztelenül temették el, és, amint azt az ásatást vezető Alfonso Forgione, a L'Aquilai Egyetem régésze az olasz sajtónak elmondta, a borzalmas vádak és a kegyetlen halál ellenére valószínűleg csak azért kerülhetett mégis szentelt földbe, mert családja befolyásos lehetett, és sikerült elintézniük, hogy a nő megkapja a végső tisztességet. A különös tetemről készült fotót itt nézheted meg.

A feltételezett boszorkány közelében temették el azt a 17 éves lányt is, akinek sírjában egy zsákocskát találtak, benne 17 darab dobókockával. A 13. században a kockázás alantas és ördögi szerencsejátéknak számított, melyet tiltottak, főleg nőknek. A tudósok szerint a fiatal nő prostituált lehetett, és istentelen mesterségére a sírjába tett dobókockák utaltak.

Ezt is szeretjük