Borünnep a Skanzenben szeptember első hétvégéjén
Szeptember 3-4-én a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban vidámság vár!
Az ősz első hónapjának mindjárt az első hétvégéjén, az iskolakezdés és a szürke, dolgos hétköznapokkal kecsegtető munkanapok előtt a szentendrei Skanzenben várnak minden borrajongót!
Borünnep a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban
A Borünnepen - amely, mintegy előfutára a 20. budavári borfesztiválnak - minden a legjobb, kézműves borokról, kapcsolódó gasztronómiáról és borászati teendőkről szól. A Skanzen Észak-magyarországi falu tájegységének portáit, utcáit a borsátrak veszik birtokukba és kínálnak az egész Magyarország területéről származó borokra felépített számtalan borkóstoló útvonalat. A borsétában kifáradt testnek és léleknek az egészségpiac ad enyhülést, ahol a legfinomabb sajtok, fűszerek, húsok és édességek kóstolhatók.
Lassulj le a Skanzenban!
Ha Skanzen, akkor mi más is juthatna eszedbe, mint a gyönyörű környezetben tett üdítő séta, ahol egy fél vagy akár egy egész napra is lelassulhatsz, figyelhetsz a tájra, a baráti nevetésekre, a boraikat kínáló borászok legújabb és persze a legfinomabb nedűiről szóló mini előadásaira.
A pihenés, a lazítás, és a lassítás szellemében áll a látogatók rendelkezésére a Fast Fooddal szemben a Slow Food mozgalom, ahol a cél - amint a nevében is benne foglaltatik - a lassú, az ételek elkészítésére, az alapanyagok beszerzésére odafigyelő étkezés. A Slow Food megannyi programja közül a szervezők kifejezetten ajánlják az Íznevelést. Vajon bekötött szemmel, csak az ízre figyelve, a sok mesterséges adalékanyagtól szennyezett ízlelő rendszer felismeri-e a különböző zöldségeket, gyümölcsöket, fűszereket?
Dilemma podcast
A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.
Promóció
A Skanzen borünnepi programja a gasztronómia mellett nem hagyhatja ismeret nélkül a tudásra éhező szellemet sem, így játék keretében mindenki számot adhat boros szaktudásáról. A bor szolgáltat alkalmat arra is, hogy a finom nedű előállításához kapcsolódó látványos szakmák művelői mutassák be mesterségüket és portékáikat.
Helyszín: Skanzen, 2000 Szentendre, Sztaravodai út
Időpont: 2011.szeptember 3-4.