Mi a közös a nőkben és a borban? Boldizsár Ildikó meseterapeuta mondja el
A borhoz kapcsolódóan Boldizsár Ildikó mesél saját területéről.

vorosbor-nok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi a közös a nőben és a borban? Ahogy a bor is élő anyag, mely folyton érik, változik, ezáltal mindig más-más arcát mutatja, úgy a női lélek is folyamatos változásban van. A nővé válás egy hosszú folyamat, mely nem ér véget a pubertással.

Az élet időről időre különböző élethelyzetekbe sodor minket, aminek következtében folyton más szerepeket élünk meg. Ennek köszönhető többek között az a csoda, hogy a felvett és átélt szerepekben a női létnek mindig új szegletét, addig ismeretlen mélységét élhetjük át.

A nők és a bor kapcsolata

A nők egész más érzékenységgel állnak hozzá a borokhoz, mint a férfiak. Olykor minden erőlködés nélkül, a maga természetességével kapcsolódnak az ízek mélységeihez, máskor csak jól akarják érezni magukat, lerúgni a cipőt egy hosszú nap után, majd kitölteni egy pohár bort. Pénteken egy különleges borfajtán, a pinot noiron keresztül nyílik lehetőség betekinteni a markáns ízek és egyúttal a női lélek mélységeibe.

A Női Borclub havonta egyszer rendezi meg zártkörű eseményeit, melyek során egyszerre élik át a borok különleges zamatát, és egyúttal kifejezetten nőket érintő témákat veséznek ki. Ezúttal Boldizsár Ildikó, meseterapeuta és író kapcsolja a nővé válásról, női szerepekről és a női lét megéléséről szóló meséket a borokhoz.  

Mert mesére mindenkinek szüksége van

Boldizsár Ildikó már minden élethelyzetben mondott meséket. Mesélt születés előtt álló kisbabának, vajúdó nőnek, felnőtté válástól és elköteleződéstől szorongó fiatal felnőttnek, érett férfinak és érett nőnek, idős embernek és haldoklónak. Mesélt temetésen és esküvőn, börtönökben és javító-nevelő intézetekben. A mesének terápiás hatása van, Boldizsár Ildikó pedig most egy szűk körben összegyűlve mesél nőknek a női lét minden zegzugáról.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Női Borclub e havi találkozóján összekapcsolódik a bor és a női lélek mélysége és sokszínűsége, hiszen ahogy minden bor egyedi, élő organizmus, mely folyton fejlődik és érik, úgy a nők is. A komplexitáshoz hozzájárulnak az érzelmek, tapasztalások, örömök, de a fájdalmak és csalódások is. A női lét mélységeit a borhoz Boldizsár Ildikó kapcsolja a januári borklubban, mialatt megismerhetjük a pinot noir zamatának titkait is.

További információk a január 26-i eseményről a Női Borclub weboldalán vagy az esemény Facebook-oldalán olvashatók. Az eseményen kis létszámú - húsz fő - csoportban lehet részt venni, ezért a részvételi szándékot előre jelezd!

Ezt is szeretjük