Elindult a BKK mobilos alkalmazása: jegyet és bérletet is vehetsz majd rajta
A BKK bejelentette: elindult a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása.

mobil-buszon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elindult hétfőn a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer - FVR - első fázisa - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-t. A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája, első lépésként a 100E jelű reptéri járatra lehet megváltani - írták a közleményben.

Az applikációt használó utasokat nem terhelik plusz költségek, a mobiljegy ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos jegy. Nem váltja le a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent. A rendszer használatáról a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni - ismertették.

A BKK az előzményekről felidézte, hogy a fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. Annak bevezetését az FVR részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

Fotók: Getty Images.

Négy éve fotózza a metró utasait a férfi

A fotós folyamatosan dokumentálta a város és lakói mindennapjait, különösen a metrót, ami szerinte viszonylag kis helyen hatalmas sokszínűséget kínál. 

Ezt is szeretjük