Megfigyel a BKK, miközben utazol: melyik járatokon készítenek rólad képet?
Forgalomba álltak az első FUTÁR-ral is felszerelt villamosok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már a forgalomban közlekednek az első FUTÁR-ral, vagyis Forgalmirányítási és Utastájékoztatási Rendszerrel ellátott Combino villamosok.

A BKK a honlapján azt közölte, hogy folyamatosan építik ki az utastájékoztatási rendszert, valamint ezzel párhuzamosan a fedélzeti kamerarendszert a 4-es és a 6-os villamos vonalán.

Az első két FUTÁR-ral felszerelt Combino forgalomba állt

Az első két FUTÁR rendszerrel felszerelt Combino villamost már forgalomba állították, ezek korábban sikeresen teljesítették a Nemzeti Közlekedési Hatóság - NKH - által előírt minimum 1000 kilométeres, utas nélküli próbafutást, amely során álló helyzetben és menet közben is vizsgálták őket. A forgalomba állítással párhuzamosan a többi Combino villamost is szerelik, illetve hatósági vizsgának vetik alá. A kezdeti időszakban továbbra is figyelemmel kísérik, hogy a rendszer hogyan teljesít a forgalomban.

Kamerák az utastérben

A BKK nemcsak az új utastájékoztatási rendszert építi ki, hanem az utastérbe fedélzeti kamerákat is telepít. Az Országgyűlés még 2011-ben engedélyezte, hogy a közlekedési cégek a járműveiken kép- és hangfelvételt rögzítsenek. A BKK azt reméli a kameráktól, hogy a meglétük visszatartja azokat, akik erőszakos cselekményre vagy rongálásra vetemednének. Az első két FUTÁR-ral ellátott Combino villamoson már felkerültek a kamerák.

Kép és mobilkép: facebook.com/bkkbudapest

A 34. Magyar Sajtófotó pályázat nyertesei

Láttad már a Magyar Sajtófotó Pályázat nyerteseinek képeit? Ha még nem, feltétlenül nézd meg őket, mert lenyűgözőek!

Ezt is szeretjük