Milliós büntetést kaphatsz, ha ezt csinálod a Balatonnál! Súlyos bírságokat osztanak

A legtöbben nem gondolnák, hogy ekkora büntetés jár ezért.

Bírság a Balatonnál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hatóságok elkaptak két orvhorgászt a Balatonnál, és súlyosan megbüntették őket.

Bírság a Balatonnál

Egy balatonlellei lakost 5,5 millió forintra büntettek, és 15 évre elvették az engedélyét, míg egy balatonfűzfői férfi a tavaly összeszedett 2,2 milliós büntetését fejelte meg most újabb 1,4 millióval, idézte az Infostart a Pecaverzum cikkét.

GettyImages-1618722835
Fotó: Yulia Grossman / Getty Images Hungary

A balatonlellei férfinak tavaly áprilisban azért vonták be az állami jegyét, mert a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába. Ezután augusztus 27. és október 28. között összesen ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, míg végül elérte az 5,5 millió forintot. A férfi nem akarja kifizetni a jelentős összeget, és a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozik.

A másik pórul járt orvhorgász tavaly júniusig 2 225 475 forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,33 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most ismét elkapták, és megint komoly bírságot varrtak a nyakába. Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért 1 436 490 forintos halvédelmi bírsággal és 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

3 ingyenes, tiszta szabadstrand a Balatonon: tágas, csinos partszakaszok várnak

Ezeket a balatoni szabadstrandokat idén is imádni fogod.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük