A kép, amit mindenkinek látnia kell: ez a hazai egészségügy

Egyetlen kép, ami mindent elmond arról, mennyi gonddal küzd a hazai egészségügy.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasárnapi kötelező zárva tartás egyik lehetséges pozitív hozadékát láthatjuk az alábbi képen.

A hét utolsó napjára feleslegessé váló bevásárlókocsikat ugyanis, mint látjuk, kiválóan újrahasznosítja az egészségügy, ezzel akár milliókat is spórolva e meggyötört ágazatban az államnak.

Egy képben a magyar egészségügy

A helyzet természetesen cseppet sem vicces, mivel a hétvégén az interneten befutott fotó nem egy vizsgálatra vágyó vicces kedvű beteg vagy egy, a várólisták miatt bosszúra szomjazó páciens installációja. Ez maga a valóság.

A fotó - ahogy az ágyneműn látszódik, Szegeden készült, mégpedig a szemészeti klinikán, ahol gyermekszemészet is működik. Lapunknak az egyik beteg gyerek anyukája erősítette meg, hogy a kép valódi, tényleg használnak ilyet a kórházban.

A kocsival kapcsolatban megkerestük a klinikát is, azonban kérdéseinkre eddig nem reagáltak. Amint válaszolnak kérdéseinkre, közöljük.

Természetesen nem az orvosok, és nem is a kórház tehet a körülményekről, mint már többször is beszámoltunk róla, fájóan keveset tettek eddig a kormányok az egészségügy rendezéséért.

Több sebből vérzik az ágazat

A magyar egészségügyből több százmilliárd forint hiányzik, ami miatt számtalan problémával néznek szembe az intézmények - és így sajnos a betegek is. A várólistákat folyamatosan plusz forrásokkal próbálja enyhíteni az állam, de így is van olyan műtét, ahol a betegeknek akár egy-két évre is elnyúlik a várakozás.

Az orvosok fizetése sem rendezett, de leginkább a szakápolók alulfizetettek. Emiatt rengetegen hagyják el az országot az egészségügyi dolgozók közül. A kórházak állapota is sokszor elkeserítő. Miközben a kormány új kórházi központot akar létrehozni a fővárosban, Budapest egyes kórházaiban málló vakolat fogadja a betegeket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük