A kép, amit mindenkinek látnia kell: ez a hazai egészségügy

Egyetlen kép, ami mindent elmond arról, mennyi gonddal küzd a hazai egészségügy.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasárnapi kötelező zárva tartás egyik lehetséges pozitív hozadékát láthatjuk az alábbi képen.

A hét utolsó napjára feleslegessé váló bevásárlókocsikat ugyanis, mint látjuk, kiválóan újrahasznosítja az egészségügy, ezzel akár milliókat is spórolva e meggyötört ágazatban az államnak.

Egy képben a magyar egészségügy

A helyzet természetesen cseppet sem vicces, mivel a hétvégén az interneten befutott fotó nem egy vizsgálatra vágyó vicces kedvű beteg vagy egy, a várólisták miatt bosszúra szomjazó páciens installációja. Ez maga a valóság.

A fotó - ahogy az ágyneműn látszódik, Szegeden készült, mégpedig a szemészeti klinikán, ahol gyermekszemészet is működik. Lapunknak az egyik beteg gyerek anyukája erősítette meg, hogy a kép valódi, tényleg használnak ilyet a kórházban.

A kocsival kapcsolatban megkerestük a klinikát is, azonban kérdéseinkre eddig nem reagáltak. Amint válaszolnak kérdéseinkre, közöljük.

Természetesen nem az orvosok, és nem is a kórház tehet a körülményekről, mint már többször is beszámoltunk róla, fájóan keveset tettek eddig a kormányok az egészségügy rendezéséért.

Több sebből vérzik az ágazat

A magyar egészségügyből több százmilliárd forint hiányzik, ami miatt számtalan problémával néznek szembe az intézmények - és így sajnos a betegek is. A várólistákat folyamatosan plusz forrásokkal próbálja enyhíteni az állam, de így is van olyan műtét, ahol a betegeknek akár egy-két évre is elnyúlik a várakozás.

Az orvosok fizetése sem rendezett, de leginkább a szakápolók alulfizetettek. Emiatt rengetegen hagyják el az országot az egészségügyi dolgozók közül. A kórházak állapota is sokszor elkeserítő. Miközben a kormány új kórházi központot akar létrehozni a fővárosban, Budapest egyes kórházaiban málló vakolat fogadja a betegeket.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük