A kép, amit mindenkinek látnia kell: ez a hazai egészségügy

Egyetlen kép, ami mindent elmond arról, mennyi gonddal küzd a hazai egészségügy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasárnapi kötelező zárva tartás egyik lehetséges pozitív hozadékát láthatjuk az alábbi képen.

A hét utolsó napjára feleslegessé váló bevásárlókocsikat ugyanis, mint látjuk, kiválóan újrahasznosítja az egészségügy, ezzel akár milliókat is spórolva e meggyötört ágazatban az államnak.

Egy képben a magyar egészségügy

A helyzet természetesen cseppet sem vicces, mivel a hétvégén az interneten befutott fotó nem egy vizsgálatra vágyó vicces kedvű beteg vagy egy, a várólisták miatt bosszúra szomjazó páciens installációja. Ez maga a valóság.

A fotó - ahogy az ágyneműn látszódik, Szegeden készült, mégpedig a szemészeti klinikán, ahol gyermekszemészet is működik. Lapunknak az egyik beteg gyerek anyukája erősítette meg, hogy a kép valódi, tényleg használnak ilyet a kórházban.

A kocsival kapcsolatban megkerestük a klinikát is, azonban kérdéseinkre eddig nem reagáltak. Amint válaszolnak kérdéseinkre, közöljük.

Természetesen nem az orvosok, és nem is a kórház tehet a körülményekről, mint már többször is beszámoltunk róla, fájóan keveset tettek eddig a kormányok az egészségügy rendezéséért.

Több sebből vérzik az ágazat

A magyar egészségügyből több százmilliárd forint hiányzik, ami miatt számtalan problémával néznek szembe az intézmények - és így sajnos a betegek is. A várólistákat folyamatosan plusz forrásokkal próbálja enyhíteni az állam, de így is van olyan műtét, ahol a betegeknek akár egy-két évre is elnyúlik a várakozás.

Az orvosok fizetése sem rendezett, de leginkább a szakápolók alulfizetettek. Emiatt rengetegen hagyják el az országot az egészségügyi dolgozók közül. A kórházak állapota is sokszor elkeserítő. Miközben a kormány új kórházi központot akar létrehozni a fővárosban, Budapest egyes kórházaiban málló vakolat fogadja a betegeket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük