Elképesztő fotók készültek egy elszigetelt törzsről - Genetikai rendellenességük teszi őket különlegessé

Távol a világ zajától egészen elképesztő külsejű emberek bújnak meg Indonéziában.

indonéz-törzs-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel elég távol van tőlünk, ezért keveset is tudunk Indonéziáról, viszont gyönyörű partjait, dzsungeleit és változatos kultúráját legalább fotókról mindenki ismeri. Mivel az egész ország különböző méretű szigeteken terül el, és a negyedik legnépesebb hely a földön, így igazi olvasztótégelye különböző népcsoportoknak.

Pont a változatosság miatt néha olyan elképesztő játékot játszik a genetika az ott élő emberek külsejével, hogy annak az egész világról csodájára járnak. A kicsi sziget, Buton zárt törzsét azonban még így is kevesen ismerték eddig.

Igézően kék szempárral élnek a törzs tagjai

A bennszülötteket a szintén Indonéziából, Jáva szigetéről származó geológus és hobbifotós, Korchnoi Pasaribu örökítette meg, hiszen úgy érezte, mindenkinek látnia kell, milyen különleges szépségűek az ott élő emberek. A törzs tagjainak egy részénél ugyanis jelen van a Waardenburg-szindróma nevű genetikai betegség, ami legtöbb esetben látás- vagy halláskárosodással jár, de a Buton szigetén élőknél tengerkék szempárok formájában mutatkozott meg. Vannak, akik még ennél is különlegesebb heterokrómiát adott a természet, vagyis az egyik szemük színe teljesen eltér a másiktól.

(Képek forrása: geo.rock888 / Instagram)

Ezt is szeretjük