Fontos figyelmeztetést adott ki a Nébih a magyarok kedvenc karácsonyi édességéről: bajba kerülhetsz, ha nem vagy óvatos

Újabb fontos dologra figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Bejgli biztonságosan
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Advent utolsó vasárnapjához közeledve a Nébih Oktatási Program csapata újabb fontos élelmiszer-biztonsági tippeket gyűjtött össze, hogy a karácsonyi menü ne okozzon kellemetlen meglepetéseket.

Bejgli biztonságosan 

A Nébih Oktatási Program csapata számára fontos, hogy az ünnepi étkezések ne csak finomak, hanem biztonságosak is legyenek. Ezért egy Facebook-bejegyzésben osztottak meg fontos tippeket a bejgli biztonságos elkészítésével kapcsolatban.

A karácsonyi menüsor utolsó fogása, az elmaradhatatlan bejgli. Bejgli készítésénél érdemes odafigyelni a következőkre:

  • Mindig ellenőrizd, hogy a felhasznált dió és mák, lekvár megfelelő minőségű, nem avas, nem penészes.
  • A penészgombák ugyanis mérgező anyagokat, például aflatoxinokat termelhetnek, amelyek egészségkárosító hatásúak lehetnek.
  • Ellenőrizd a felhasznált élesztő lejárati dátumát! A lejárt élesztő nem biztos, hogy megfelelően fog működni.
  • Az elkészült bejglit száraz és hűvös helyen, jól lefedve tárold, hogy ne száradjon ki.

Tartsd szem előtt az élelmiszer-biztonságot, hogy az ünnepi étkezések valóban mindenki számára örömet hozzanak! 

Igenis létezik nagyon rossz ajándék: ez a legfőbb ismérve a pszichológusok szerint

Mi az, ami általában a legnagyobb csalódást okozza a megajándékozottnak?

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük